KHN Maastricht & Heuvelland heeft de 4 gemeenten binnen haar regio geinformeerd over de mogelijke gevolgen per 1 april over de handhaving op rookruimten.

Staatssecretaris Blokhuis van VWS heeft op 18 oktober bekend gemaakt dat de toezichthouder als het gaat om de tabaksregelgeving, de NVWA, vanaf 1 april 2020 zal gaan handhaven.

De consequentie zal zijn dat rokers naar buiten moeten om te roken. Dat betekent meer bewegingen naar buiten en naar binnen, meer mensen op straat die daar een tijdje staan te roken en waarschijnlijk te praten. En daaraan gekoppeld waarschijnlijk een grotere kans op meer (geluids)overlast en verstoringen van de openbare orde.

We gaan er van uit dat de gemeente waarde hecht aan een florerende horeca maar tegelijkertijd taken heeft als het gaat om de leefbaarheid van de gemeente. De burgemeester heeft een specifieke taak als het gaat om het handhaven van de openbare orde.

KHN Maastricht & Heuvelland ziet dus nadrukkelijk een gezamenlijke uitdaging om er voor te zorgen dat de gevolgen van de rokers die op straat komen te staan zo gering mogelijk zijn.

Klik hieronder voor de informatiebrieven:
Gemeente Maastricht
Gemeente Gulpen-Wittem
Gemeente Eijsden-Margraten
Gemeente Meerssen

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens