De welbekende Food Waste Challenge komt dit najaar (augustus – november) naar de gemeente Deventer en KHN Deventer is trots partner van dit mooie initiatief in onze gemeente. Hoewel we niet de organisator zijn van deze challenge, ondersteunen we dit initiatief van harte. We geloven namelijk in de kracht van onze lokale horeca om voedselverspilling effectief aan te pakken. En dat is belangrijk, om meerdere redenen.

We geloven namelijk in de kracht van onze lokale horeca om voedselverspilling effectief aan te pakken. En dat is belangrijk, om meerdere redenen:

💰 Kostenbesparing voor ondernemers
Voedselverspilling tegengaan levert ondernemers directe financiële voordelen op. Efficiëntere processen betekenen minder derving en dus hogere marges. De Food Waste Challenge biedt praktische inzichten en toepasbare tools, zonder dat het veel tijd kost, namelijk maar 5 minuten per dag.

💡 Innovatie en kennisdeling
De challenge is ook een kans om te experimenteren, van elkaar te leren en innovatieve oplossingen te ontdekken. Door ervaringen te delen en samen op te trekken, versterken we de lokale horeca, nu én in de toekomst.

🤝 Samen impact maken
Als horecaondernemers in Deventer hebben we de kracht om écht verschil te maken. Door gezamenlijk voedselverspilling aan te pakken, creëren we niet alleen impact op individueel niveau, maar bouwen we aan een sterkere, duurzamere horecasector.

🌱 Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid
Voedselverspilling is een groeiend probleem dat wereldwijd gevolgen heeft voor het milieu. Elke kilo voedsel die niet wordt verspild, bespaart water, energie, en verlaagt de CO₂-uitstoot. Door bewust om te gaan met voedsel kunnen we samen werken aan een duurzamere toekomst, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook onze stad als duurzame bestemming versterkt.

🥦 Wat is de Food Waste Challenge?

De Food Waste Challenge is een praktisch en effectief programma van WasteWatchers waarin horecalocaties, gedurende 30 dagen, hun voedselverspilling meten, reduceren en daarmee kosten besparen. Deelnemers ontvangen begeleiding, een meetpakket en toegang tot een slimme digitale tool die verspilling in beeld brengt en besparingskansen toont. Daarnaast krijgen deelnemers de nodige media-aandacht.

In eerdere edities bleek:

  • Gemiddelde besparing: ± €425 per locatie
  • Gemiddelde reductie voedselverspilling: ± 20%
  • Gemiddelde geredde hoeveelheid voedsel: ± 70 kg

Dankzij medewerking van de gemeente Deventer zijn er geen kosten voor deelname!

Wat moet een deelnemende locatie doen?

  • Gemotiveerd zijn om voedselverspilling te verminderen
  • Bereid zijn om gedurende 30 dagen het afval uit de keuken te wegen en registreren (kost ca. 5 min per dag)
  • Deelname intern afstemmen met keuken/ personeel
  • Resultaten delen t.b.v. gezamenlijke leerervaring

Wil je meedoen of meer informatie? Ga naar: https://wastewatchers.eu/food-waste-challenge-deventer-2025/

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens