Gemeente Beuningen heeft Koninklijke Horeca Nederland gevaagd om te reageren op een nieuwe visie: over Vrijetijdseconomie.

In overleg met enkele lokale horecaondernemers heeft KHN een reactie opgesteld. Zo'n visie is een prima initiatief. De gemeente geeft aan ruimte te willen geven aan nieuwe initatieven op het gebied van vrije tijd en horeca.

KHN heeft vooral drie aandachtspunten ingebracht.

  • Geef in de visie meer aandacht aan de toekomst van het centrum van Beuningen

Een aantrekkelijk centrum is belangrijk om meer bezoekers naar de gemeente te trekken. Ondernemers werken samen binnen het centrummanagement en zijn bezig om een eigen meerjarenplan op te stellen. KHN roept de gemeente op om met dat meerjarenplan rekening te houden in haar nieuwe visie.

  • Wees als gemeente meer pro-actief in plaats van faciliterend

Bieden van ruimte voor nieuwe initatieven is mooi. Nog mooier is een gemeente die ook zelf actief aan het werk gaat om de vrijetijdseconomie te stimnuleren. Bijvoorbeeld door ondernemers te organiseren, nieuwe investeerders aan te trekken en de gemeente actief te promoten.

  • Maak echt ruimte voor nieuwe initiatieven

Een visie is mooi. Maar om daadwerkelijk ruimte te bieden voor ondernemers met plannen, moet ook het bestemmignsplan worden aangepast, of moet de nieuwe omgevingsvergunning daar mogelijkheden voor bieden. KHN roept de gemeente dus op om daar mee aan de slag te gaan, om te voorkomen dat een leuk initiatief vastloopt.

Vervolgtraject
Op basis van alle input die ze krijgt, past de gemeente de conceptvisie aan. Daarna zal deze worden aangeboden aan het College van Burgemeester en Wethouders en aan de gemeenteraad. Zo nodig zal KHN inspreken om de standpunten namens de horea nogmaals onder de aandacht te brengen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens