In de vorige lockdownperiode is KHN direct in gesprek gegaan met Buma en Sena (en later ook Videma) over de vraag hoe om te gaan met muziek- en beeldrechten als je verplicht gesloten bent. Met als resultaat de afspraak waarbij de bedrijven die door overheidsmaatregelen verplicht gesloten zijn over die periode geen muziek/beeldrechten verschuldigd zijn. Zwaar getroffen ondernemers kregen een compensatie van 50% over een periode van 3 maanden. Die afspraken zijn inmiddels nagenoeg uitgevoerd. Vanwege de nieuwe sluiting gaat KHN op korte termijn met Buma en Sena in gesprek.

Maar nu zitten we in de volgende lockdown. Ze noemen het een ‘gedeeltelijke’ lockdown’ maar voor de horeca is het vrijwel identiek aan de situatie maart-mei van dit jaar. Sterker nog, de clubs en discotheken zijn nog steeds gesloten. We weten nog niet hoe lang deze lockdown gaat duren, maar we weten wel dat het pijn gaat doen. KHN gaat daarom weer in gesprek met in ieder geval Buma en Sena omtrent de compensatieregeling.

Belangrijkste onderwerpen van gesprek:

  • Hoe gaan we om met de nieuwe lockdown
  • Hoe gaan we om met de clubs en discotheken die al vanaf 15 maart zijn gesloten maar tot dusverre alleen nog maar restitutie hebben gekregen tot 1 juni.

Het eerste gesprek vindt plaats op 21 oktober as. We houden jullie op de hoogte.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens