Een zieke medewerker kost veel tijd en geld. Denk bijvoorbeeld aan loonkosten (doorbetaling tijdens ziekte), vervangingskosten, kosten voor de re-integratie en productieverlies. Daarbij komt nog de extra belasting voor de collega’s.

Wanneer een zieke medewerker niet goed gere-integreerd wordt, leidt dit ook nog tot een verhoging van de WIA-premie. Dit geldt ook voor zieke medewerkers met een tijdelijk dienstverband. Een zieke medewerker kost je zo’n € 400 per dag. Voorkomen van ziekteverzuim is dus de moeite waard!

Een goede verzuimpreventie levert je meer op dan een verlaging van ziektekosten. Andere voordelen van een goed verzuimmanagement zijn een betere arbeidsethos, verhoging van de productiviteit van medewerkers, een betere werksfeer, minder verloop van goed personeel, besparing van wervings- en selectiekosten en een verbeterde concurrentiepositie. Voorkomen is dus in vele opzichten beter dan genezen!

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor horecaondernemers, (leidinggevende) medewerkers en HRM-medewerkers.

Inhoud van de workshop
Aan het einde van de workshop weet/kun je:

  • De rollen van de betrokken partijen om verzuim te voorkomen, zoals de preventiemedewerker, de arbo-arts/bedrijfsarts, het UWV en de Arbeidsinspectie.
  • Jouw verplichtingen in het kader van verzuimpreventie (zoals het contract met de arbo- arts/bedrijfsarts, het opstellen van een RI&E, het opstellen van arbobeleid).
  • De signalen van frequent kortdurend ziekteverzuim te herkennen als ook het voorkomen daarvan.
  • Welke middelen er zijn om verzuim te voorkomen.
  • Welke middelen er zijn om verzuim te verkorten.
  • Welke mogelijkheden er zijn om je te verzekeren voor de kosten van ziekteverzuim.

Programma
In een halve dag (9.30 uur tot 12.30 uur - exclusief lunch) helpen wij je om jouw rol bij het voorkomen en verkorten van verzuim goed en efficiënt te vervullen.

Na deze workshop zul je meer grip hebben op jouw ziekteverzuim. De workshop geeft een verdieping op het onderdeel "Ziekte" uit de cursus ‘Arbeidsrecht ‘Personeel in de Horeca’’.

Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij jouw onderneming en praktijk kun je voorafgaand bij de trainer geanonimiseerd een casus uit jouw praktijk inbrengen, die – voor zover dat mogelijk is – zal worden behandeld tijdens de workshop. Je gaat naar huis met praktische tips die je meteen in de praktijk kunt toepassen.

Wanneer? Maandag 4 november 2019
Tijd? 09.30 - 12.30 uur
Waar? WestCord Fashion Hotel, Hendrikje Stoffelsstraat 1 in Amsterdam

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden voor de training.

Kosten en betaling
Leden KHN Amsterdam en Amstelland € 80
Leden KHN (gevestigd) buiten Amsterdam € 175
Niet-leden € 225

Prijzen zijn per persoon en exclusief btw. Na afloop van de cursus ontvang je een factuur.

We zien je aanmelding graag tegemoet!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens