Op 26 september was de bestuursvergadering van KHN Alkmaar bij Het Gulden Vlies. Wat kwam er zoal ter sprake?

De vergadering begon zoals gebruikelijk met een rondje langs de velden. Oftewel, wat speelt er bij een ieder. In december komt Joris en de kerstboom naar Alkmaar. De beveiliging verloopt goed. Bewoners en publiek hebben met name na 21.00 uur nog steeds last van geluidsoverlast door het verkeer en last van foutparkeerders op de Gedempte Nieuwesloot. Dit is al vaak besproken in diverse overleggen, maar tot nu toe komt er geen oplossing. Volgende week is er een overleg met de bewoners. De wethouder met parkeren en verkeer in zijn portefeuille wordt uitgenodigd. Het Gulden Vlies is verkocht. Aan een familiebedrijf met een hele lange en mooie geschiedenis komt per 1 december helaas een einde.

Overleg met gemeente

Er komt steeds meer regelgeving vanuit de gemeente bij het organiseren van een evenement. Dit brengt enorm veel extra kosten en extra regelwerk met zich mee en ontneemt de ondernemers het plezier in het organiseren van een evenement. Het bestuur vraagt zich af of de rustweekenden op de pleinen in Alkmaar een achterhaald begrip is. In de winter zijn er genoeg rustweekenden.
De visual met kernwaarden van KHN Alkmaar zoals vorig jaar opgesteld is nog steeds actueel en kan weer onder de aandacht van de politiek worden gebracht.

Ontwikkeling binnenstad

Het bestuur uit haar zorgen over de ontwikkeling van de stad. Er komen steeds meer horecabedrijven bij, terwijl bezoekersaantallen teruglopen, horecabedrijven wisselen steeds sneller van eigenaar.
Er komt een detailhandelsonderzoek naar de binnenstad hoe deze geherstructureerd kan worden. Daarbij is ook aandacht voor het aantal horecaplekken. Overstad wordt hier ook in meegenomen. Het bestuur wacht dit onderzoek af voordat het verder stappen onderneemt.

In het CCA-overleg is gesproken over een duurzaam bevoorradingsplan. Dit houdt o.a. in dat er met duurzame diesel 6 gereden wordt en dat de stad een dagdeel wordt afgesloten. Er komen stekkerplaatsen zodat de auto’s hun motor af kunnen zetten en toch hun waar kunnen koelen.

Convenant Veilig Uitgaan

Het bestuur is benaderd door Hart van Alkmaar om samen met de bewoners een veiligheidsconvenant op te stellen. KHN heeft ook afspraken met de gemeente over een op te stellen convenant. Op 2 oktober is er een bijeenkomst gepland om uitgangspunten en draagvlak voor het Convenant Veilig Uitgaan te bespreken.

Samenvatting hoteloverleg

Het verslag staat op de site hoteloverleg alkmaar

Biertapwedstrijd

Deze vindt dit jaar plaats op 4 november en wordt gehouden in de Kleine Deugniet. Omringende afdelingen worden ook uitgenodigd. De uitnodigingen worden binnenkort verstuurd. Heb jij of je medewerker interesse? Meld je vast aan via alkmaar@khn.nl.

ALV

De volgende ledenvergadering vindt plaats op 28 november in Het Gulden Vlies. Naast het afscheid van onze voorzitter Jeroen van Duijn is er ruimte vrijgehouden voor een toelichting van Alkmaar Marketing op de acties van het afgelopen jaar en de plannen voor de komende periode. Hoe kan je hier op aanhaken? Welke evenementen komen er, met name ook in de rustige maanden? Deze en andere vragen worden beantwoord. Ook zal er een arbeidsrechtadviseur namens KHN aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

Heb je belangstelling voor een bestuursfunctie of wil je in aanmerking komen voor een rol als voorzitter? Dit kan je kenbaar maken via alkmaar@khn.nl.

Nieuwe leden

Het huidige aantal leden binnen de afdeling is 119. KHN Alkmaar verwelkomt de volgende nieuwe leden: Heinde en Verre, Bar de Borrel in Oterleek, Studio 22 en Bistrobar de Buren.

Facebookpagina

Heb je onze facebookpagina al geliked? Ga naar KHN Alkmaar en like!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens