Op 11 september was de bestuursvergadering bij Blooming in Bergen. Wat kwam er zoal ter sprake?

Hoteloverleg

Tijdens de ALV is gesproken om de interesse te peilen voor een hoteloverleg. Het bestuur gaat de interesse peilen voor een gezamenlijke bijeenkomst.

Samenwerkingsverbanden

Er zijn diverse samenwerkingsverbanden binnen de gemeente actief. Hier zal een bestandje van gemaakt worden met contactgegevens. Het bestuur zal met de betreffende personen contact opnemen om te kijken of er behoefte is aan een afspraak.

Evenementen

Taverne Open Air was een succes, goede berichten ontvangen. Alle collega-horecaondernemers waren uitgenodigd en kregen een gratis toegangskaartje. Sponsors voor volgend jaar bieden zich al weer aan. Prima bijdrage aan de kwaliteit van het dorp.

Financiƫn afdeling

Voorheen werd er 2.250,- aan de afdeling uitgekeerd. In 2020 is dit 1250,-, aangevuld met een bijdrage van 11,-- per lid. Het actuele ledenaantal op 01-01-2020 wordt aangehouden. Op dit moment is het ledenaantal 106. Dit brengt de totale afdelingsbijdrage op 2.416,-.

Miriam vraagt een overzicht op met openstaande bedragen voor de hoofdelijke omslag 2018/2019. Jules neemt vervolgens contact op met de leden die nog niet betaald hebben. Eerst 2018 afronden, daarna 2019.

De begroting voor 2020 hangt samen met het beleidsplan en de uitvoering. Dit gaan we in december in concept vaststellen en in februari voorstellen aan de leden. Dan kan op basis van de plannen de hoogte van de hoofdelijke omslag vastgesteld worden.

Voortgang onderzoek personeel in de horeca

Miriam heeft de eerste hoofdstukken gelezen en feedback gegeven. Het onderzoeksvoorstel is door school goedgekeurd. Manon heeft in de zomermaanden interviews afgenomen bij ondernemers en werknemers. In oktober/november moet het onderzoek afgerond zijn.

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Deze wet gaat op 1 januari 2020 in. Voor de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de huidige wet, kijk hier. KHN organiseert ook cursussen. Kijk hier voor de toelichting gegeven door Miriam Geerlings.

Ledenraadstukken

De volgende ledenraadsvergadering is 30 september. Rob Baltus gaat er heen namens regio Noord-Holland en Amsterdam. Miriam neemt kort de belangrijkste punten uit de ledenraadstukken door en neemt de input mee.

Nieuwe leden

KHN verwelkomt de volgende nieuwe leden binnen de afdeling: Restaurant Fishers in Bergen aan Zee, Prins Appartementen in Egmond aan Zee en Restaurant Nero in Bergen.

Aansluitend vindt er een gesprek plaats met de burgemeester Hetty Hafkamp en wethouder Erik Bekkering (Portefeuilles EZ, arbeidsmarktbeleid, recreatie en toerisme, strand, verkeer-en vervoerbeleid, parkeerbeleid). Het is een kennismakingsgesprek, waarin de onderwerpen uit de portefeuille van de heer Bekkering aan de orde zijn gekomen en zaken waar KHN Bergen, Egmond, Schoorl zich mee bezig houdt. De raakvlakken zijn o.a. arbeidsmarkt, toerisme, strand en parkeerbeleid.

Op 29 november komt het bestuur weer bij elkaar. Heb je onderwerpen of wil je een keer meepraten? Stuur een mail naar bergenegmondschoorl@khn.nl.

De eerstvolgende ALV vindt in februari plaats. Een uitnodiging wordt in november verstuurd.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens