Regelmatig hebben we jullie geïnformeerd dat we met de gemeente Deventer in gesprek zijn over eventuele aanvullende steunmaatregelen.

Precariobelasting
Het kwijtschelden van de precariobelasting is één van die verzoeken. Uiteindelijk hebben we gisteren officieel antwoord gekregen op ons verzoek. In deze brief van de gemeente kun je lezen dat de precariobelasting voor de maanden, dat de horeca geen gebruikt heeft kunnen maken van de terrassen, kwijt is gescholden.

Starters
Door de nodige lobby’s en de #BlackMonday actie heeft KHN duidelijk willen maken dat als de overheid niet per omgaande met aanvullende steun en perspectief komt, meer dan 50% van de sector op korte termijn failliet gaat en honderdduizenden mensen op straat komen te staan. De sleutel van de toekomst van de horeca ligt voor een groot deel in handen van de overheid. Uit de persconferentie van afgelopen woensdag, 9 december jl. heb je op kunnen maken dat er aanvullende financiële steun bij komt. Natuurlijk zijn we hier op zich blij mee, echter is deze steun niet genoeg en zeker niet voor starters, want deze komen op dit moment niet in aanmerking voor het huidige steunpakket. Dit vinden wij onterecht. In Nederland gaat het hier om circa 4.000 horecaondernemers.

In onze gesprekken met de gemeente hebben wij aangegeven hoe hoog de nood is bij alle segmenten (denk aan zaalbedrijven en café’s) en zeker bij deze specifieke groep starters. Vandaag heeft de gemeente Deventer ons gevraagd om de starters, d.w.z. horecaondernemers die dit jaar zijn begonnen met ondernemen en dus geen referentieomzet hebben van vorig jaar, op te roepen zich te melden bij de gemeente Deventer. Er kunnen nog geen beloften worden gedaan maar de gemeente gaat in januari bekijken wat de mogelijkheden zijn om starters tegemoet te komen, in samenspraak met afspraken die landelijk worden gemaakt. De starters kunnen zich alvast melden bij Karin Pinkster, kh.pinkster@deventer.nl. De gemeente verzoekt de ondernemers in een mail naar bovenstaand adres toe te lichten wat de situatie is. Het staat je vrij deze mail ook te delen met jouw regiomanager van KHN, zodat zij ook regionaal en landelijk voorbeelden heeft voor de nodige lobby.

Ook de komende weken en vermoedelijk maanden zullen alles behalve makkelijk zijn. Toch hopen wij dat jullie wel een beetje kunnen genieten van de komende feestdagen.

Fijne feestdagen voor jullie en al jullie dierbaren.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens