KHN sprak met Tweede Kamerleden over de problemen die horecaondernemers ervaren met invulling van het steunpakket. In het Kamerdebat deze week werd volop steun uitgesproken voor horecaondernemers.

Seizoenspatronen en de NOW-regeling

Tweede Kamerleden Tielen (VVD) en Palland (CDA) deden een oproep aan de regering om bij de peildatum van de NOW-regeling meer rekening te houden met seizoenspatronen. Concreet vragen zij de regering om in afstemming met de branches op korte termijn te kijken hoe aanvullende maatregelen ingezet kunnen worden voor (structureel) werkbehoud bij organisaties met een seizoenspiek.

Holdings en omzet

Ook is de minister opgeroepen een oplossing te vinden voor holdings met verschillende werkmaatschappijen waarvan een werkmaatschappij geen of minder omzet heeft.

KHN roept op tot daadwerkelijke invulling

De oproepen werden door de gehele Tweede Kamer ondersteund. Dit maakt hopelijk de weg vrij voor een oplossing voor bijvoorbeeld strandondernemers en andere horeca met duidelijk pieken en dalen, die in de huidige systematiek praktisch buiten de regeling vallen. Met deze oproep is de strijd echter nog niet afgelopen. Het is nu aan minister Koolmees om aan de slag te gaan met deze oproep en hier daadwerkelijk invulling aan te geven. Met alleen goede intenties schieten de betrokken horecabedrijven ten slotte niets op. KHN zet alles op alles om de minister hier snel mee aan de slag te laten gaan.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens