Negentien alcoholverstrekkers in de gemeente Hoorn hebben mee gedaan aan de Jong Proef Preventie Methodiek van Bureau Horeca Bijzondere Wetten (BHBW).

Deze proef is ontstaan uit een samenwerking tussen gemeente, alcoholverstrekkers en BHBW, waarbij de verantwoordelijkheid van alcoholverstrekking wordt teruggelegd bij de alcoholverstrekker er waarbij geen gemeentelijke controles worden gericht op leeftijd tijdens de convenantperiode.

Er hebben drie nalevingsonderzoeken plaatsgevonden door middel van mysteryguests visits. De naleving is van 24,3% in 2017 verbeterd naar 55% in 2019.

De deelnemers hebben de proef geƫvalueerd en daarbij heeft 80% aangegeven met de proef door te willen gaan. Ook was er behoefte aan extra informatie, over de digitale interventiekaart, de ID-readers en extra trainingen.

Digitale interventiekaart
Op Incontrol interventies vind je de gratis aan te vragen interventies rond alcohol en drugs, met speciale aandacht voor de E-learning IVA.

https://www.incontrolinterventies.nl/product-page/e-learning-instructie-verantwoord-alcohol-schenken

ID readers/scanners
Er zijn verschillende soorten ID/leeftijd readers te koop. Sommigen scannen of het ID bewijs echt is en of de persoon 18+ is. Andere scannen alleen voor de leeftijd. Voorbeelden waar deze te koop zijn:

Extra trainingen (op maat)
Verschillende ondernemers gaven aan interesse te hebben in extra training(en). De gemeente onderzoekt welke trainingen op maat zij kan aanbieden.

Voortgang JPPM
Uit de evaluatie en de gesprekken die zijn gevoerd op het stadhuis blijkt dat de meeste convenantpartners graag doorgaan met het project. Uit andere gemeenten blijkt ook hoe langer het project loopt hoe beter de resultaten. De gemeente Hoorn en BHBW zouden graag zien dat de JPPM wordt voortgezet in 2020 en wil het project graag verbeteren. Dat betekent meer ondernemers die meedoen, een convenantperiode van 2 jaar en 3 bezoekrondes per jaar.

Ook mee doen of meer informatie?
Via Anne Oosterheerd, van gemeente Hoorn 06 21 33 14 22 of via Miriam Geerlings, KHN regiomanager 06 53 37 95 74.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens