De coronacrisis is voor de horecasector ongekend heftig, de nieuwe maatregelen zorgen voor de zoveelste tegenvaller binnen de horeca- en clubbranche. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt waar KHN Rotterdam zich momenteel mee bezighoudt. In deze nieuwsbrief vind je een nieuwe update.

KHN Rotterdam is om de tafel gegaan met Toezicht en Handhaving., én met succes! De wederzijdse communicatie is verbeterd en de aanpak is positief veranderd ten opzichte van voorgaande maanden. In de tweede week van oktober staat er een nieuw overleg gepland waarin wij deze nieuwe aanpak gaan evalueren.

KHN Rotterdam blijft daarnaast ook knokken voor de clubeigenaren. Op 9 oktober staat er een gesprek gepland met de wethouders Kathmann en Kasmi om te praten over de situatie in het nachtleven en de horeca in algemene zin. In de volgende nieuwsbrief zullen we deze uitkomsten terugkoppelen.

Momenteel is KHN Rotterdam keihard aan het lobbyen voor winterterrassen. We willen dat er ruimte wordt gemaakt voor het ‘overwinteren van de horeca’. Echter wordt er weinig perspectief geboden. De uitkomst van het retailoverleg op 29 september lees je hier. De lobby is en blijft in volle gang, mocht er meer informatie vrijkomen, dan stellen we je uiteraard op de hoogte. Klik hier voor inrichtprincipes van het winterras en klik hier voor de voorwaarden van overkappen en beschutten van een winterterras zonder omgevingsvergunning. Mocht je dringende vragen hebben betreft vergunningen van het winterterras, dan kun je contact opnemen met gemeente Rotterdam afdeling horeca via: 010-2672500 of mailen naar horeca@rotterdam.nl.

Voor bovengenoemde punten is jouw bijdrage van groot belang. Wil je input leveren over handhaving, het nachtleven en/of het winterterras? Neem dan contact met ons op via rotterdam@khn.nl.

Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 20 september. De nieuwe versie lees je hier.

Ook hebben wij onder onze KHN-leden een enquête uitgezet, de uitkomsten zijn als volgt: de enquête is ingevuld door 22 leden, waarvan 49% behoefte heeft aan 'financiële ondersteuning'. 35% heeft gekozen voor 'verlenging uitbreiding (winter)terrassen' en 16% wil meer aandacht voor 'stadsmarketing'. Eveneens is uit een eerdere enquête voortgekomen dat weinig leden openstaan voor een demonstratie (zowel lokaal als landelijk). Het merendeel wil graag in gesprek blijven om tot een oplossing te komen. Heb je andere onderwerpen die aandacht verdienen en/of wil je input leveren? Neem dan contact met ons op via: rotterdam@khn.nl

We doen ons uiterste best om alle beschikbare informatie zo snel mogelijk met jullie te delen en blijven wij onze Rotterdamse ondernemers ondersteunen waar nodig.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens