Op dinsdag 14 juli jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad. Wat kwam er zoal ter sprake?

Uitbreiding terrassen, blijf alert!
De uitbreiding van de terrassen loopt goed. De meeste ondernemers kunnen hier mee overweg. Uiteraard zijn er altijd ondernemers die bepaalde beperkingen hebben. Spatschermen worden nu ook toegestaan op terrassen zodat de 1,5 meter niet aangehouden hoeft te worden wanneer er een spatscherm tussen staat. Er wordt over het algemeen tevredenheid uitgesproken over de manier van handhaving. KHN wil wel graag het verzoek uitspreken aan de ondernemers om alert te blijven op het handhaven van de maatregelen rondom corona in je bedrijf.

KHN succesvol in onderhandeling kwijtschelden precario
KHN heeft middels diverse overleggen met de gemeente gestreden voor het kwijtschelden van de precario voor heel 2020. Dit is middels een raadsbesluit onlangs akkoord gegeven, zie in bijgaande brief die de ondernemers hebben ontvangen.

Daarnaast is er een nieuwe pakket steunmaatregelen ingezet, zie hier.

Viltjes ontwikkeld voor aanspreken bezoekers
KHN heeft samen met Haarlem Marketing diverse viltjes laten drukken om de bezoekers op een luchtige manier extra aan te spreken op de verantwoordelijkheden. Op de viltjes staan kreten als ‘Gezond genieten doe je op afstand’ en ‘Lekker aan de wij is ook op afstand fijn’. De viltjes waren af te halen via KHN.

Evenementen
Als vanzelfsprekend zijn veel evenementen voor komend jaar afgelast of uitgesteld. Er wordt gewerkt aan een thema- en evenementenagenda om te bepalen hoe en wanneer er zaken georganiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld de feestmaand december rondom de feestdagen en het 775-jarig bestaan in november.

In augustus gaat Jazz Haarlem door in een sitting-down vorm, lees hier meer.

Daarnaast zijn er plannen om een Straattheater Festival eind augustus te organiseren. Heineken denkt over een voorstel na om dit te sponsoren. U ontvangt hier snel meer informatie over.

Dinsdag 8 september vergadert uw bestuur weer. Heeft u onderwerpen of vragen die u per mail wil stellen, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heeft u de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens