Op dinsdag 20 oktober jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad. Wat kwam er zoal ter sprake?

Contacten gemeente
De afgelopen tijd is er intens contact tussen de gemeente en het bestuur van KHN Haarlem. Gemeente Haarlem heeft aangegeven dat wanneer er ergens ondersteuning nodig is, dit bij de gemeente gemeld kan worden en men kan doen wat ze kunnen om te helpen.
Vlak voor de tweede lockdown zijn de winterterrassen al akkoord gegeven. Deze week is gecommuniceerd dat alle evenementen tot einde van het jaar gecanceld worden, zo ook bijvoorbeeld de kerstmarkt.
Er komt ook een subsidie aan om groene initiatieven te ondersteunen. KHN Haarlem zal bij de gemeente Haarlem het idee neerleggen om elektrische bezorgscooters te financieren.

Tevens wordt er weer een platform opgestart om de Haarlemse Horeca nieuw leven in te blazen voor wat betreft bezorging.

Haarlem 775

De festiviteiten voor Haarlem 775 jaar worden uitgesteld tot april 2021. In de tussentijd wordt er wel wat aan de uitstraling van de stad gedaan middels vlaggen en dergelijke. Ook wordt er een giftpack Heineken bier gepromoot waarvan de opbrengst naar de horeca gaat.

Toiletvoorzieningen
Met de sluiting van de horecalocaties is het nu nog moeilijker om de bezoekers een toiletvoorziening te bieden. KHN Haarlem heeft het belang van een toiletunit op drukke plaatsen aangegeven.

Personeel uitbesteden
Enkele horecalocaties zijn samenwerkingen aangegaan met organisaties die personeel nodig hebben, zoals in ziekenhuizen. Het huidige personeel kan prima de uren maken waar ze nodig zijn en de gaten opvullen op facilitaire functies, denk aan het uitserveren van eten in een ziekenhuis of het ondersteunen in verzorgingstehuizen. We hebben met de gemeente gesproken om een uitleen-project horeca & zorg op te zetten en hierover is de gemeente enthousiast.

Dinsdag 10 november vergadert jouw bestuur weer. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wilt stellen, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens