Tijdens het horecaoverleg van 10 april jl. zijn de paracommerciële activiteiten en de zuipketen/hokjes/illegale horeca in Noordoost Friesland besproken.

Zo is er bijvoorbeeld een dorp in de gemeente waar 15 plekken zijn waar men alcohol kan krijgen. Waarvan 5 zonder vergunning en 6 paracommerciële bedrijven. Dit soort meldingen krijgt de gemeente sporadisch binnen. Het blijft een lastige materie. Want met een anonieme melding kan de gemeente niks en een handhavingsverzoek moet aan een aantal eisen voldoen.

KHN is al sinds november vorig jaar bezig om aan de bel te trekken en foto’s door te sturen etc. maar er verandert helemaal niets. De burgermeersters H. Apotheker en K. Agricola hebben aangegeven om dit vooral wel te melden. Zodat er wel acties ondernomen kunnen worden.

De Gemeenten willen met KHN deze locaties inventariseren, feiten op tafel, zichtbaar maken. Hiervoor is wel de hulp nodig van de horeca.

Oproep aan de horeca om te melden: kom met feiten (foto’s, adressen etc.).

Meldingen mogen rechtstreeks gestuurd worden aan de gemeente via veiligheid@noardeast-fryslan.nl of naar KHN Noordoostfryslan noordoostfriesland@khn.nl . Uiteraard zullen wij jullie meldingen discreet behandelen.

Dit onderwerp zal wederom geagendeerd worden voor het eerstvolgende horecaoverleg.