Op dinsdag 27 oktober hebben enkele hotels middels een digitaal overleg deelgenomen aan een update over het shuttle project.

Op dinsdag 27 oktober hebben enkele hotels middels een digitaal overleg deelgenomen aan een update over het shuttle project.

Hoteloverleg
Tijdens het hoteloverleg van 30 september kwamen een aantal punten naar voren over het project:

  • De nood is hoger dan ooit om het shuttlevervoer zo snel mogelijk te bundelen.
  • Afkoop bestaande contracten zorgen voor uitdaging.
  • Meer communiceren wat zijn we aan het doen, hoe staan we in het proces.

Ondertekening intentieverklaring
De ondertekening van het convenant met de betrokken partijen zal op 20 november plaatsvinden.

Uitkomst enquête
Er is een enquête verzonden over het shuttle-project die door 16 hotels is ingevuld. Hier vind je de uitkomst van deze enquête.

Om aan de oproep te voldoen zo snel mogelijk het collectieve shuttlevervoer op te starten, is er een planning gemaakt waarbij we op 1 januari 2021 zullen starten. Deze planning is erg uitdagend, dus vragen wij de hotels snel te reageren op de vragen die we uit zetten. Zo willen we onder andere weten welke hotels er mee willen doen aan de basisopzet.

Na deze inventarisatie is het rittenschema bekend en kan worden doorberekend wat de prijs per rit is. De tweede groep kan op een later moment in stappen.

Wanneer er hotels zijn die mee willen doen, maar al een contract hebben, zal de werkgroep met de vervoersmaatschappij aan tafel gaan om te kijken wat mogelijk is. We kijken vanuit het totaal om het voor iedereen te optimaliseren.

Naast deze stap wordt er een plan van aanpak voor elektrisch vervoer opgesteld, die hieraan parallel loopt.

Schiphol ondersteunt het initiatief en zijn mede ondertekenaar van het convenant. We moeten het nog wel hebben over het vergunningenstelsel. Er is besproken dat hotels die niet meedoen met het elektrische shuttle-vervoer, geen gebruik mogen maken van de faciliteiten. Daarnaast wil KHN Haarlemmermeer dat er geen licenties worden afgegeven aan de markt buiten de Haarlemmermeer. Op korte termijn worden de randvoorwaarden met Schiphol besproken.

Volgend overleg
Over 2 weken plannen we een nieuw digitaal overleg met de stand van zaken.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens