Goed nieuws: De raadsleden hebben ingestemd met een verruiming van de sluitingstijden van de terrassen tot twaalf uur en in de maanden juni tot en met september tot één uur. En in het weekeinde mogen de cafés in het hele dorp open tot drie uur, waarbij wel geldt dat een half uur voor sluitingstijd geen nieuwe gasten meer mogen worden binnengelaten. De verplichting voor horecaportiers in het stationscentrum verdwijnt.

De burgemeester geeft aan dat bij incidenten de verantwoordelijkheid in eerste instantie ’ligt waar hij hoort: bij de ondernemers’. “De exploitanten zijn goed in staat om met hun gasten om te gaan. Als er incidenten zijn, kunnen ze dat melden. We weten elkaar snel te vinden, we kennen elkaar bij naam en toenaam. Als er klachten zijn wordt er snel geacteerd. En als het echt verkeerd gaat, moeten we inderdaad komen handhaven.’’ Over het voorstel zelf hoeft over een paar weken in de gemeenteraad niet eens meer te worden gedebatteerd; het is dan een hamerstuk.

Dit voorstel is tot stand gekomen na een evaluatie van het horecabeleid in april met horecaondernemers. De input is meegenomen bij het opstellen van het nieuwe beleid en hebben geleid tot de nieuwe beleidsuitgangspunten ten opzichte van het horecabeleid uit 2013.

KHN is tevreden dat er goed is geluisterd naar de horecaondernemers en dat hun punten meegenomen worden in het nieuwe beleid.

Het concept horecabeleid Heiloo 2019 met de gewijzigde beleidsuitgangspunten is ter instemming besproken in het college van B&W en wordt een hamerstuk in de Raadsvergadering van oktober 2019.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens