Onlangs hebben de ministers Koolmees, Wiebes en Hoekstra een aantal aanvullende steunmaatregelen bekend gemaakt.

Een noodzakelijke aanvulling, want bij het bekend maken van het derde steunpakket was geen rekening gehouden met een tweede corona-golf. Laat staan dat rekening was gehouden met een tweede lockdown. Er wordt gesproken over een ‘gedeeltelijke lockdown’, maar voor de horeca is de situatie die geldt sinds 14 oktober jl. om 22.00 uur volledig gelijk met de situatie die gold in de periode 15 maart 2020 tot 1 juni 2020. Namelijk alle eet- en drinkgelegenheden gesloten, met uitzondering van afhalen en bezorgen en hotels die mogen hun restauratieve functie open mogen houden voor hotelgasten.

Vorige week is tijdens de persconferentie met zoveel woorden gezegd door de minister-president dat de huidige gedeeltelijke lockdown tot in ieder geval ‘in december’ zal gaan duren. Dat betekent dat de financiële pijn voor de horeca alleen maar groter wordt. De steunmaatregelen dekken namelijk simpelweg niet alle kosten, een langere sluiting betekent dus meer schade voor ondernemers. Goede en afdoende steunmaatregelen worden dus alleen maar belangrijker en uit de updates heb je op kunnen maken dat KHN landelijk zich daar volledig voor inzet. Persbericht wat KHN vorige week naar buiten heeft gebracht.

Ook regionaal en lokaal zit KHN niet stil. Vandaag ontvingen we de officiële reactie van het college van B&W op ons verzoek van 31 augustus jl. tot verlengen van het termijn voor verruimde terrassen en de mogelijkheden voor het creeëren van zogenaamde winterterrassen. Allicht hopen we dat we zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van dit aanbod.

In de tussentijd wensen we jou en jouw team heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd die ons allen zo vreemd is. Vergeet naast het lezen van de nodige updates van KHN ook niet een beroep te doen op het Platform Samen in Nood Steenwijkerland, waarin KHN Steenwijkerland ook vertegenwoordigd is.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens