KHN heeft vanmiddag kennis genomen van de uitspraak van de rechter: restaurants moeten hun deuren gesloten houden. Dat met deze uitkomst de teleurstelling onder horecaondernemers groot is, kunnen we begrijpen. KHN maakt zelf telkens een afweging of een rechtszaak passend is en kans van slagen heeft. We kijken kritisch per gebeurtenis en periode of een rechtsgang bijdraagt aan onze belangenbehartiging, zoals we dat ook in de zomer hebben gedaan met het kort geding tegen de staat. KHN zet in haar lobby in op verschillende speerpunten; ook op het zo snel mogelijk weer open krijgen van onze prachtige branche.

KHN benadrukt daarom opnieuw dat het van cruciaal belang is dat het kabinet aanvullingen op de gepresenteerde routekaart presenteert in de vorm van sectorspecifieke slimme maatregelen per bedrijf. Zo hoeft er niet onnodig ingegrepen te worden in bedrijven waar geen besmettingsproblemen zijn. Middels een stappenplan met slimme maatregelen, gemaakt in samenwerking met MKB-Nederland en VNO-NCW, willen we voor de hele horecabranche verantwoorde versoepelingen realiseren, niet voor een specifieke doelgroep. Wij zijn hierover in gesprek met het kabinet. Het belang van onze leden en de horecasector als geheel hebben onze grootste prioriteit. We blijven keihard knokken voor de branche. KHN blijft zich met man en macht inzetten voor sectorspecifieke slimme maatregelen en voor een compensatie van 100 procent voor horecaondernemers.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens