Op woensdag 13 mei 2020 heeft het bestuur van KHN Bloemendaal/Heemstede vergaderd. Wat kwam er zoal ter sprake?

Op 11 mei is het KHN-protocol aan alle leden verstuurd. Inmiddels hebben ook diverse andere partijen inzage hierin. Let wel: voor het protocol is geen juridische grondslag: het zijn richtlijnen, die besproken zullen worden met het ministerie van EZK. Als zij ermee akkoord gaat, gaat het eerst nog naar de diverse veiligheidsregio’s. Voorwaarden per 1 juni: alleen op reservering open met een maximum van 30 personen (incl. personeel) en 1,5 m afstand. Op het terras dient, met zitplaatsen, 1,5 afstand gehouden te worden. Per 1 juli is een versoepeling mogelijk naar 100 personen.

Op dit moment is er een noodwet in de maak, waarbij gemeenten meer bevoegdheid zullen krijgen om zelfstandig maatregelen te treffen en beslissingen te nemen. Naar verwachting is deze over zes weken gereed.

KHN voert een flinke lobby voor een tweede pakket steunmaatregelen. Het ziet er naar uit dan in ieder geval minimaal 50% van de voorstellen zal worden doorgevoerd.

Handhaving legt verantwoordelijkheid op de terrassen en bij de bedrijven bij de ondernemers. Terras is openbare ruimte: twee personen en een gezin uit 1 huishouden mogen binnen 1.5 meter bij elkaar aan tafel zitten. Boa’s zijn niet uit op uitdelen boetes. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de maatregelen zo goed mogelijk op te volgen en na te leven.

Gemeente Heemstede: Onze twee Heemsteedse bestuursleden hebben een videocall gevoerd met Carola Stratmann, beleidsmedewerker Economie, afdeling Vergunningen. KHN heeft de wens geuit meer ruimte te creëren voor terrassen, zodat meer mensen met 1,5 m afstand op de terrassen kunnen zitten. Het bieden van meer ruimte aan horeca/terrassen kan op verschillende manieren, b.v. gebruik van parkeerplaatsen, het verbreden van terrassen, gebruik van overkappingen, zodat het langer aangenaam is op het terras. Ook het verruimen van de toegestane openingstijden (APV) kan helpen. De gemeente begrijpt de urgentie en denkt graag met de (horeca-)ondernemers mee. Daarom wordt er gewerkt aan een leidraad aan de hand waarvan aanvragen voor het verruimen van terrassen beoordeeld kunnen worden. Wij houden jullie op de hoogte.

Gemeente Bloemendaal: het bestuur wil graag z.s.m. een overleg met burgemeester en wethouders. Heb je onderwerpen die je daar graag besproken wil hebben, mail dit dan naar bloemendaal@khn.nl

Nieuws KHN

Met de ledenvoordelen van KHN en de kennis van KHN Inkoop ligt er een mooi pakket om ondernemers concreet te helpen in deze moeilijke Corona-tijd.

  • Value2u (terugvragen te veel betaalde premies)
  • PIN Voorschot (krediet voor als de horeca weer open mag)
  • KHN Subsidieloket
  • KHN Energie (de energieprijzen zijn nog steeds laag)
  • KHN Verzekeringen (ondanks corona sluiten we nog steeds horecabedrijven aan)
  • Betalingsverkeer (analyse van creditcardtarieven)
  • Z login (heb je al eHerkenning?)
  • Bistroo.nl (afhalen en thuisbezorgen)
  • Horecavoordeelshop.nl (zij hebben een rubriek met corona gerelateerde zaken, zoals mondkapjes, afzetpaaltjes, desinfectiemiddelen, plexiglas schermen, etc.)

Meer info: KHN-ledenvoordeelpartners

KHN Inkoop
Wil je met een medewerker van KHN inkoop over deze, of andere ledenvoordelen in gesprek? Onder normale omstandigheden vragen we ondernemers deelnemer te worden van KHN Inkoop voordat we aan de slag gaan. Gelet op de omstandigheden laten we dat nu los. De volmacht helpt ons wel om bijvoorbeeld contracten op te vragen bij leveranciers. Waar nodig zullen we het melden, maar deelnemer worden is dus niet verplicht. Als je wilt dat KHN-contact met je opneemt stuur dan even een berichtje naar m.geerlings@khn.nl.

Coronavirus: alle informatie over het Coronavirus is te vinden op de KHN-site.

Bestuur
De bestuursvergaderingen zijn voor iedereen toegankelijk. Heb je zaken die je besproken wil hebben, graag een mailtje naar bloemendaal@khn.nl.

Houd ook onze facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws: Horeca Heemstede en Horeca Bloemendaal

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens