Op donderdag 12 december jongstleden heeft het bestuur van KHN Purmerend vergaderd bij de De Purmaryn in Purmerend. Wat kwam er zoal ter sprake?

Vervangende parkeerplekken
Het bestuur heeft KHN gevraagd of het juridisch mogelijk is de gemeente aan te spreken op het ontbreken van voldoende parkeerplekken. KHN geeft aan dat hier geen juridische gronden voor zijn. Het is een lobby vraagstuk. In de Beemster zijn er ook parkeerproblemen, dat is onder de aandacht gebracht bij het college, maar het wordt nog niet aangepakt.

Milieucontroles
Diverse ondernemers op de Koemarkt hebben een brief van de gemeente ontvangen waarin de volgens de gemeente geconstateerde tekortkomingen zijn benoemd m.b.t milieumaatregelen. De vraag is of ondernemers wel of niet aan de wetgeving voldoen. Inmiddels zijn diverse ondernemers bezocht en hebben ook al een tweede bezoek gehad. Het bestuur van KHN neemt contact op met de gemeente om te informeren wat de status is.

Controle donkenschap en doorschenken
Een extern bureau heeft in augustus onderzoek gedaan naar de naleving van het verbod op doorschenken aan klanten in kennelijke staat van dronkenschap in de commerciële horeca van Purmerend en Beemster. De horeca moet er rekening mee houden dat dergelijke controles, net als controles in het kader van Nix onder 18, vaker plaats zullen vinden.

Sanctiebeleid en terrassenbeleid Beemster
Vanaf 1 januari 2020 zal het sanctiebeleid en terrassenbeleid ook in de Beemster gelden.

10 februari beleidsmatig overleg gemeente
Op 10 februari 2020 zit het bestuur van KHN om tafel voor het beleidsmatig overleg. Wanneer je als ondernemer vragen of opmerkingen hebt, kun je dit bij ons aangeven via purmerend@khn.nl.

Vanuit KHN willen we in ieder geval graag bespreken:

  • Terrassenbeleid
  • Lastenverlichting
  • Mysteryvisits

1 april 2020 nieuw terrassenbeleid
Er is afgesproken dat er voor 1 april 2020 een nieuw terrassenbeleid ingesteld wordt. We nemen contact op met de gemeente om te vragen hoe het ervoor staat. Winterterrassen worden helaas na alle inspanningen nog steeds niet goedgekeurd.

Afdelingsbijdrage apart gefactureerd
We willen je erop attent maken dat de contributie voor KHN en de afdelingsbijdrage dit jaar ook weer apart gefactureerd worden. Voorheen kwam dit op 1 factuur terecht, maar vanaf 2019 moet dit apart gefactureerd worden.

Bijeenkomsten en vergaderingen 2020
Het bestuur van KHN Purmerend zal in 2020 acht keer vergaderen. Punten voor deze vergadering kun je altijd aanleveren via purmerend@khn.nl.

Overige geplande bijeenkomsten zijn:

  • Nieuwjaarsreceptie 6 januari 2020 bij Fort Resort Beemster, 17.00 - 19.00 uur. Aanmelden kan via purmerend@khn.nl.
  • ALV in maart
  • Bijeenkomst in mei
  • Inspiratietour – welke stad zou jij willen bezoeken? Laat het ons weten!
  • Gastvrij Waterland oktober/november

Facebook KHN Purmerend
Heb je onze Facebookpagina al geliked? Klik hier

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens