Op woensdag 12 februari jl. heeft het bestuur van KHN Purmerend vergaderd bij de Kozee Eten en Drinken, Koemarkt 28, Purmerend. Wat kwam er zoal ter sprake?

Beleidsmatig overleg
Deze week heeft het beleidsmatig overleg plaatsgevonden met KHN en gemeente Purmerend. Hierin zijn een aantal zaken besproken:

 • De gemeente wil de APV aanpassen zodat personen met motorjassen kunnen worden geweigerd op het terras.
 • Terrassenbeleid, zie onderstaand
 • Het gaat goed met de veiligheid in de stad, maar de gemeente wil het Collectieve Horecaontzeggingenbeleid weer nieuw leven inblazen.
 • KHN heeft aangegeven dat we meer en eerder betrokken willen worden in een belangrijke zaken, zodat we eerder mee kunnen denken en de communicatie eenvoudiger wordt.
 • Parkeren en parkeermogelijkheden.
 • Actieplan horeca, zie onderstaand

Uitnodiging 25 maart | horecaoverleg Kavel II
Graag nodigen we je uit voor het horecaoverleg van KHN Purmerend bij Kavel II in de Middenbeemster.

Kavel II is een enorm mooie locatie met een golfbaan met alle benodigdheden, een clubhuis/restaurant en een hotel. Je krijgt deze ochtend meer te horen over de activiteiten van 2019 en de plannen voor komend jaar waar wij mee bezig zijn. Graag horen we van jou wat we voor je kunnen betekenen!

Tevens hoor je van ons meer over de financiën tijdens de algemene ledenvergadering (ALV). Maar lang zullen we het niet over de cijfertjes hebben. Veel liever gaan we met je in gesprek onder het genot van een kop koffie!

Schrijf alvast in jouw agenda:

Datum: woensdag 25 maart 2020
Tijd: 10.00-11.30 uur
Locatie: Kavel II, Volgerweg 42, Midden-Beemster
Aanmelden: purmerend@khn.nl

Graag tot dan!

Actieplan horeca
De gemeente is bezig met het opstellen van de economische visie die ze ‘actieplan horeca’ noemen. KHN heeft aangegeven dat het niet alleen de horeca moet betreffen maar ook winkeliers en verdere betrokkenen en acties in de stad. Het toeristisch beleid is hier een onderdeel van. KHN heeft aangegeven dat de toeristenbelasting moet terugvloeien in het verbeteren van de mogelijkheden voor toeristen in de stad. Het bestuur stelt een brief op hoe zij dit zien. Daarnaast heeft KHN aangegeven dat in het plan meegenomen moet worden dat er gehandhaafd wordt op Airbnb locaties.

Terrassenbeleid
Gemeente Purmerend heeft aangegeven dat binnen twee weken het aangepaste terrassenbeleid aan ons doorgestuurd wordt om het te bespreken en opmerkingen door te geven. KHN pleit voor een groot terras op de Koemarkt het gehele jaar door. In Beemster is nog geen terrassenbeleid en KHN zal er op hameren dat dit niet op dezelfde manier ingezet wordt als in Purmerend.

22 juni inspiratietour
Op maandag 22 juni staat de inspiratietour gepland. We zijn bezig met een tour naar Nijmegen. Wil je je al aanmelden? Dat kan via purmerend@khn.nl.

Deel parkeermogelijkheden via uw website
De parkeerproblemen in de binnenstad van Purmerend is een feit, en daar is constant contact over met de gemeente. Wat de ondernemers in ieder geval kunnen doen, is de parkeermogelijkheden communiceren met de bezoekers. Dus plaats het op jouw website en in bevestigingen van reserveringen. Je kunt bijvoorbeeld deze link delen: https://purmerendwinkelstad.nl/bereikbaarheid/parkeren/

Deelname tapwedstrijden
KHN Purmerend wil met een delegatie ondernemers deelnemen aan de tapwedstrijden die in West Friesland plaatsvinden. Een datum voor deze wedstrijden zijn nog niet bekend, maar wil je meedoen in ons team? Laat het weten via Purmerend@khn.nl. In 2021 is KHN Purmerend voornemens om samen met enkele andere regio’s zelf een wedstrijd te organiseren.

Verdere informatie vanuit KHN

Bijeenkomsten en vergaderingen 2020
Overige geplande bijeenkomsten zijn:

 • 16 maart regiovergadering KHN voor bestuurders
 • 18 maart bestuursvergadering
 • 25 maart Horecaoverleg met ledenvergadering
 • 22 juni Inspiratietour
 • 19 oktober Gastvrij Waterland

Het bestuur van KHN Purmerend heeft 18 maart de volgende bestuursvergadering. Punten voor deze vergadering kun je aanleveren via purmerend@khn.nl.

Facebook KHN Purmerend
Heb je onze Facebookpagina al geliked? Klik hier

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens