Op woensdag 2 september jl. heeft het bestuur van KHN Purmerend - Beemster vergaderd bij de Brasserie Jutter, Weidelandpad 3, Purmerend. Wat kwam er zoal ter sprake?

7 oktober ledenvergadering KHN Purmerend-Beemster
Op woensdag 7 oktober vanaf 10.30 uur bij Kavel 2, Volgerweg, Zuidoost Beemster, hebben we de ledenvergadering gepland. Je krijgt deze ochtend meer te horen over de activiteiten van 2019 en 2020 en de plannen voor 2021. Graag horen we van je wat we voor joú kunnen betekenen!

Tevens hoor je van ons meer over de financiën tijdens de algemene ledenvergadering. Maar lang zullen we het niet over de cijfertjes hebben. Veel liever gaan we met jou in gesprek onder het genot van een kop koffie! Meld je aan via purmerend@khn.nl.

Enquête Purmerend Beemster
KHN Purmerend Beemster wil graag een enquête versturen aan de ondernemers in de regio om verschillende zaken boven tafel te krijgen. We willen graag weten wat jullie verwachten van KHN Purmerend Beemster, wat er wordt verwacht van de contacten met de gemeente, de communicatie en of iedereen op de hoogte is van de verschillende communicatiekanalen die te volgen zijn voor belangrijk informatie.

Gesprekken ondernemers Beemster
Eerder hebben we vermeld dat we een bijeenkomst zouden houden voor de ondernemers in de Beemster. Het bestuur heeft besproken de ondernemers individueel te bezoeken om in directe gesprekken te kunnen aangeven wat we doen en te horen wat de ondernemers van ons nodig hebben.

Horeca-overleg gemeente Purmerend 19 augustus
Op 19 augustus heeft het Horeca-overleg plaatsgevonden met onder andere burgemeester Don Bijl en Wethouder Mario Hegger. Een aantal punten die in dit overleg zijn besproken:

  • De burgemeester heeft de horeca gecomplimenteerd voor de prettige samenwerking en de naleving van veiligheidsvoorschriften sinds de eerste coronamaatregelen. Horecagelegenheden die zich niet aan de voorschriften houden ontvangen een waarschuwingsbrief. De besturen van BIZ en KHN spreken zelf eveneens ondernemers aan en adviseren hen over een veilige uitvoering.
  • KHN Purmerend Beemster heeft bij de gemeente gevraagd of de terrassen ook in de winter mogen blijven staan. De terrassen mogen tot 1 november extra groot blijven.
  • Evenementen worden dit jaar op de Koemarkt niet vergund. Voor de kermis wordt momenteel gezocht naar een alternatieve locatie. De organisatoren van de sinterklaasintocht zoekt naar een andere invulling van de festiviteiten.
  • Terrassenbeleid: Door de aankomende fusie van de gemeenten Purmerend en Beemster, waarbij de gemeente Purmerend wel een terrassenbeleid heeft en de gemeente Beemster niet, is er bestuurlijk vanuit de Beemster een verzoek ingediend om ook een terrassenbeleid voor de gemeente Beemster op te stellen. In grote lijnen kan gelijkluidend terrassenbeleid doorgevoerd worden. Wel wordt expliciet rekening gehouden met het beschermd dorpsgezicht en met andere afwijkende factoren. Er is een evaluatie op het huidige terrassenbeleid opgesteld aan de hand van informatie van handhavers, vergunningverleners, politie, brandweer en horeca. De horeca heeft een brief hierover opgesteld. De evaluatie wordt gezamenlijk doorgenomen. In de winter zal het nieuwe terrassenbeleid klaar zijn.

4 januari nieuwjaarsreceptie
Mochten de coronamaatregelen het mogelijk maken, willen we graag op maandag 4 januari 2021 de nieuwjaarsreceptie houden van 16.00 tot 19.00 uur. Zet alvast in jouw agenda!

Het bestuur van KHN Purmerend-Beemster heeft zoals aangegeven 6 oktober de ledenvergadering en woensdag 4 november de volgende bestuursvergadering. Punten voor deze vergadering kun je aanleveren via purmerend@khn.nl.

Facebook KHN Purmerend - Beemster
Heb je onze Facebookpagina al geliked? Klik hier

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens