Na wekenlang onderhandelen op chique terrassen met keurige mensen met dubbele namen is het "golf-EI" gelegd. Maandag 9 september zal het 3e HOHA-golftoernooi plaatsvinden.

Na 2 jaar op het altijd keurige spaarnwoude de a- en b-holes vakkundig te hebben omgeploegd werden we verzocht toch een andere baan te zoeken voor ons evenement omdat de Greenkeepers het simpelweg niet meer aankonden. Dat is gelukt wij zullen dit jaar de drivers kruisen op de Nieuwe Amsterdamse golf club.

Even voorstellen. Wij:
Jan Mreijen van Cafe de Koning en Hans Nobel van het voormalige Brasserie Nobel, het huidige "Morris", hebben 3 jaar geleden de handen ineengeslagen om te proberen de integratie te bevorderen en een brug te slaan tussen "oude horeca en de New kids horeca".

Het leek ons leuk dat tijdens een volledig verzorgde golfdag te doen, met natuurlijk een bijpassende borrel en diner op een niveau dat een ieders horecahart sneller laat kloppen.

Het format voor 2019 is iets veranderd
Voorheen speelden de teams 2 tegen 2 zoals het in de echte Rydercup ook gebeurt. De organisatie heeft besloten om dit jaar niet "tegen" elkaar maar "met" elkaar te spelen. Elke flight krijgt dus een mengeling van mensen die goed kunnen golfen en wat minder.

Programma
10.30 verzamelen incl. golftas bij Morris op Spaarne 36
11.00 vertrek bus richting golfbaan
11.30 aankomst golfbaan en koffie met dingetje
12.00 inslaan op de driving range
12.30 speluitleg
12.45 vertrek richting de startholes
13.00 shotgun start, dit betekent dat op iedere hole wordt gestart zodat iedereen ook tegelijk klaar is
13.30 lunchpakketjes worden uitgereikt
17.00 ongeveer gepland einde golfen
17.15 aanvang borrel golfbaan
18.00 bus richting Morris
19.00 prijsuitreiking
20.00 diner bij Restaurant Morris
23:00 einde officiële borrel
23:01 opening onofficiële borrel

Het zal nog lang onrustig blijven in Haarlem op 9 september, nieuwe liefdes zullen ontstaan en ouwe fetes zullen worden uitgesproken onder het genot van een bel gin-tonic, nu al een dag om niet te vergeten. Dus wees verstandig en neem dinsdag 10 september ook s'ochtends vrij.

Het event is mede mogelijk gemaakt door KHN Haarlem en Swinckels. Er zijn 80 plaatsen dus wees er snel bij want jullie weten ook dat er veel meer zaken zijn dan 80. Eigenaren kunnen zich inschrijven met een protegé, dus werkzaam bij de eigenaar, ongeveer 2 per zaak dus.

O'ja De kosten!
Voor deze spetterende, geheel verzorgde dag betaal je € 125,- per persoon (de prijs van een gemiddeld bar bonnetje). Dit om een dag lang al je collega horecadieren om je heen te hebben en ze het hemd van het lijf te vragen.

Korting voor KHN-leden
Als je lid bent van de KHN krijg je € 10,- korting per persoon. Je kunt je inschrijven via HHGOLFTOERNOOI@GMAIL.COM. Stuur je gegevens samen met je KHN lidnummer, je ontvangt hierna een mail met betalingsinstructies.

Wij hebben er zin in, tot 9 september!

Met gastvrije golfgroeten

Hans en Jan