Graag brengen wij de MantelzorgMarkt van vrijdag 29 november onder de aandacht.

Afgelopen 4 jaar heeft de gemeente Gennep, in samenwerking met de OVG en KHN, een mantelzorgmarkt georganiseerd. Zowel de aanwezige ondernemers, mantelzorgers en gemeente hebben dit als zeer positief beoordeeld. In 2019 wordt opnieuw een mantelzorgmarkt georganiseerd en de aanpak is grotendeels gelijk aan die van de vorige edities. Dit jaar vieren we het 5 jarig bestaan van de MantelzorgMarkt. Heb je leuke ideeën voor de lustrumviering dan kun je dit doorgeven via m.willemse@gennep.nl.

De mantelzorgmarkt is bedoeld om de vele mantelzorgers in de gemeente Gennep eens in het zonnetje te zetten en een extraatje te geven. In Gennep zijn veel mantelzorgers actief, die zonder financiële tegenprestatie dagelijks vrijwillig de zorg van naasten op zich nemen. De gemeente Gennep heeft hier middelen voor beschikbaar en wil deze schenken aan mantelzorgers.

De gemeente Gennep kiest er niet voor om zomaar geld over te maken, maar om een bedrag te laten besteden op een markt. Op deze markt staan leden van de OVG en KHN, die hun producten verkopen. Er wordt gestreefd naar een breed assortiment, zodat de mantelzorgers wat te kiezen hebben en op deze manier een beloning krijgen voor al hun maatschappelijke activiteiten.

De gemeente Gennep ziet dit als een win-win-situatie: de mantelzorgers kunnen iets moois kopen, de ondernemers kunnen iets moois verkopen, het versterkt de lokale saamhorigheid en de middelen worden lokaal besteed.

Wat? Mantelzorgmarkt
Wanneer? 29 november 2019
Tijd? van 15.00 tot 20.30 uur
Waar? Pica Mare in Gennep

De gemeente Gennep verzorgt de communicatie en financiële afwikkeling. Aan de leden van de OVG en KHN wordt de mogelijkheid geboden om een plek in één van de marktkramen in te nemen. Vanuit deze plek kan dan een (gedeelte) van het assortiment dat normaliter in de winkel of zaak wordt verkocht, aan de mantelzorgers te koop worden aangeboden. Er wordt betaald met een soort van monopolygeld en iedere mantelzorger krijgt een substantieel bedrag van de Gemeente Gennep..

Je prijst zelf jouw waren, op hele bedragen, en na afloop zal het door jouw ontvangen monopolygeld door de gemeente Gennep op jouw rekening worden gestort. Deelname aan deze mantelzorgmarkt is gratis, je zult echter wel zelf voor bemensing en invulling moeten zorgen. Alleen leden van de OVG en KHN kunnen deelnemen, deze exclusiviteit is een bewuste keuze van de gemeente Gennep. Er worden circa 500 mantelzorgers verwacht en er zijn ten minste 30 plekken voor ondernemers beschikbaar.

Doe je mee?
Indien je interesse hebt om deel te nemen, dan kun je je aanmelden bij het bestuur van de OVG/KHN. je kunt dit uiterlijk tot en met 4 november 2019 doen. Na afloop van deze termijn zullen de besturen van de OVG en KHN met de gemeente Gennep bekijken hoeveel aanmeldingen er zijn en op welke manier we de geïnteresseerden kunnen plaatsen.

Maatwerk is hierbij het uitgangspunt, waarbij we verdubbeling van het assortiment zoveel mogelijk willen voorkomen. Aanmelding is dus geen garantie tot deelname, maar je mag er vanuit gaan dat alle partijen zich zullen inzetten om iedereen te laten deelnemen. Er zal nog een korte bijeenkomst worden georganiseerd, om de deelnemers verder op de mantelzorgmarkt voor te bereiden en de praktische zaken door te spreken. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 13 november om 19:30 uur bij Pica Mare.

Heb je dus interesse om op de mantelzorgmarkt te staan, meld je dan tijdig aan bij de voorzitter H.geurts van KHN Maas en Niers, via de mail info@plazagnnep.nl. Wil je tevens laten weten of je eventueel een ronde hapjes zou willen verzorgen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens