Hieronder geven wij jou een update van de op lokaal niveau afgeronde en lopende zaken in de gemeente Soest. Ook tref je links aan naar websites die ons allen op weg kunnen helpen bij onze plannen voor de heropening van onze zaken. Ondanks de sluiting van de horeca blijft het voor ons al bestuur een speerpunt om de processen voor de lange termijn te bewaken. Ook hierover geven wij je een update van de stand van zaken.

Horecaconvenant
Om de regels voor de horeca op elkaar af te stemmen hebben wij als KHN Baarn-Soest samen met de gemeente Soest en de politie in de gemeente het bestaande convenant herzien en opnieuw opgesteld. Hierin staan o.a. afspraken over reguliere sluitingstijden, verantwoord alcohol gebruik, huisregels, drugs en wapens.

Na de intrede van Covid-19 hebben deze gesprekken stilgelegen. Inmiddels hebben in de afgelopen weken weer gesprekken plaatsgevonden en zitten wij in de laatste fase om met alle betrokken partijen tot overeenstemming komen over de inhoud van dit stuk. Wij hopen dan ook voor het einde van dit jaar het nieuwe convenant te kunnen ondertekenen.

Terras en winterterrassen
Het college heeft op 20 oktober 2020 het gedoogbeleid winterterrassen vastgesteld en besloten dit in te laten gaan per 1 november 2020 tot 1 mei 2021. Daarnaast heeft het college besloten de werkingsduur van het gedoogbeleid terrasoverkappingen te verlengen tot 1 mei 2021.
De randvoorwaarden voor beide besluiten treffen jullie hier aan. Lees deze goed door en kijk waar voor jou als ondernemer de mogelijkheden liggen.

Via deze link vind je het formulier om je aanvraag te doen. De gemeente Soest doet er alles aan jouw aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Aanstaande woensdag 4 november zal er ook een stuk op de website van de gemeente worden geplaatst.

Financiële tegemoetkoming vanuit de gemeente
Wij blijven erbij de gemeente op aandringen of zij de mogelijkheid tot het bieden van, lokale, financiële ondersteuning op gebied van gemeentelijke belastingen en leges willen blijven onderzoeken. Dit zodat er naast de financiële steunpakketten vanuit de landelijke overheid wellicht ook lokaal verlichting geboden kan worden.
Mochten hier ontwikkelingen in zijn dan laten wij dat jullie direct weten.

Direct contact met horeca boa
Heb je vragen, of zou je graag een preventief bezoekje van een horeca boa (buitengewoon opsporing ambtenaar) ontvangen? Zodat je zeker weet dat de indeling en of looproute die jij voor de heropening in gedachten hebt binnen de richtlijnen van de Soester boa's valt?
Wij hebben met de gemeente kunnen afspreken dat wij Janko van Dieren persoonlijk kunnen benaderen. Janko heeft de horeca in zijn portefeuille. KHN leden mogen hem persoonlijk bellen. Indien je graag zijn telefoonnummer ontvangt stuur dan even een persoonlijk whatsapp-bericht naar Imara Overhand of mail naar baarnsoest@khn.nl en je krijgt zijn contactgegevens doorgestuurd.

Gratis gebruik van Corona gezondheidscheck en registratie
*Dit loopt niet via KHN maar is gewoon een tip van de ene ondernemer aan een andere.

Een Soester consultancybureau stelt voor lokale horecabedrijven geheel vrijblijvend en kosteloos een registratieservice ter beschikking met digitale registratie en gezondheidscheck door middel van het scannen van een QR-code.
Een aantal van onze bestuursleden hebben in de afgelopen maanden met deze app gewerkt en zijn hier tevreden over. Bij interesse kun je contact opnemen met Rob Brewster van fizor 06-55150621. Geef even aan dat je via KHN Baarn-Soest aan zijn gegevens bent gekomen en hij helpt je dan verder.

KHN Samen sterk whatsapp groep voor de afdeling
Merendeel van jullie is al deelnemer van de KHN Baarn-Soest app. Indien je nog niet hebt opgegeven doe dit dan via baarnsoest@khn.nl. Door middel van deze app brengen wij jou als afdelingslid direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw gemeente.

LET OP!
Deze update is opgesteld voordat de persconferentie van 3 november 2020 had plaatsgevonden. Informatie uit deze persconferentie is niet verwerkt in bovenstaande tekst.

Succes en zet hem op de komende weken!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens