Op maandag 18 mei heeft het bestuur van KHN Zaanstreek overleg gehad. Onderstaand de besproken punten en de koppeling naar de diverse onderliggende stukken.

Overleg burgemeester Hamming
Afgelopen woensdag is overleg geweest met burgemeester Jan Hamming, wethouder Krieger en de horeca. De horeca heeft haar zorgen besproken. Komende woensdag vindt het vervolggesprek plaats. Eén van de verzoeken is afstel van gemeentelijke lasten. De burgemeester heeft aangegeven dat spreiding van publiek een belangrijkst aspect is waarvoor vanuit de gemeente warme ondersteuning verwacht kan worden. Zorg dat er geen ophopingen van publiek ontstaan, zet het ruim op. Lokale ondernemers worden opgeroepen te kijken waar de mogelijkheden liggen voor de uitbreiding van het terras, voor de deur of op een andere plaats. De gemeente staat open voor suggesties. KHN adviseert alle ondernemers te kijken naar de mogelijkheden buiten je huidige concept en daar waar mogelijk en van toepassing de samenwerking te zoeken met collega’s.

KHN Zaanstreek ziet graag een vruchtbare samenwerking als het gaat om de handhaving van de richtlijnen van het RIVM, met name in de openbare ruimte, waar horecaondernemers geen toezicht hebben. Laten we met elkaar een aantal uitgangspunten en samenwerkingsafspraken op papier zetten

Afdelingsbijdrage
Het bestuur van KHN Zaanstreek heeft besloten geen verplichte hoofdelijke omslag op te leggen als coulance aan de ondernemers. Een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Je ontvangt hierover een apart bericht.

Communicatiemiddelen rondom opening 1 juni
Na bekendwording van de nieuwe regels op dinsdag 19 mei staan de communicatiemiddelen zo snel als mogelijk ter download klaar, die kun je gebruiken in aanloop naar de opening op of rond 1 juni en daarbij je gasten zo goed mogelijk te informeren. Deze kunnen worden gedownload en vervolgens worden verspreid of gedrukt.

Corona inkoopscan
KHN heeft een speciaal pakket samengesteld met inkoopvoordelen. Binnenkort hoor je hier meer over.

Protocol
KHN heeft een protocol opgesteld voor de heropening van de horeca. Je kunt het protocol hier vinden. Let op! Dit is nog niet het definitieve protocol. Tijdens de persconferentie op 19 mei wordt er weer meer bekend over de maatregelen en aansluitend zal zo spoedig mogelijk het definitieve protocol bekend worden.

Horecavisie Zaanstad
De aanbeveling is geschreven en wordt als leidraad gebruikt voor de horecavisie. De zaken die KHN Zaanstreek, evenals ingebracht door de individuele ondernemers, hebben aangegeven zijn hierin verwerkt. KHN Zaanstreek is positief over de tot noch toe belopen koers in het opstellen van de horecavisie.

Graag tot de volgende keer.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens