Naar aanleiding van de extreme verhoging van de precarioleges van 2019 hebben wij bij wethouder Pauwels om opheldering gevraagd. Afgelopen woensdag hebben wij met haar om tafel gezeten en de gang van zaken besproken. Bij deze sturen wij een korte samenvatting van het gesprek met de belangrijkste punten die er ter tafel zijn gekomen.

De gemeente Assen is op zoek naar geld! Het verhogen van de leges is één van de mogelijkheden. Zoals al eerder gemeld is dit aangekondigd in “berichten van de brink”. Formeel gezien hebben ze daar gedaan wat ze moeten. Inmiddels zien ze wel in dat dit anders had gemoeten. En dat de communicatie hierover niet de schoonheidsprijs verdiend. Maar het besluit van vorig jaar v.w.b. de precariotarieven van 2019 kan niet meer worden teruggedraaid.

Onze focus lag ook met name op de voorgenomen verhoging van 9.84% voor 2020. Wij hebben hierin ons uiterste best gedaan om dit te voorkomen. Inmiddels kunnen we berichten dat deze tweede opeenvolgende extreme verhoging niet gaat plaatsvinden. Het blijft bij een reguliere inflatieverhoging van 1.4% voor het jaar 2020. Bekijk hier de definitieve tarieven 2020.

Rest nog het feit dat de m2 van het terras van de nota zijn verdwenen per 2019. Dit zal er in 2020 weer opstaan. Men weet niet hoe dat is gekomen.

In het algemeen hebben wij onze zorgen uitgesproken over de algehele lastenverzwaring waarmee de Horeca en het MKB met te maken heeft. Wat de gevolgen zijn van de verschillende verhogingen die er al hebben plaatsgevonden en die er ongetwijfeld nog zullen komen. Dat Horeca een belangrijk onderdeel is van een bruisende en gastvrije binnenstad, waaronder het aangaan van een gedegen horecavisie. Hierin is afgesproken om begin 2020 weer met Wethouder Pauwels om tafel te gaan. Wij verzoeken bij deze jullie ons van informatie te voorzien welke we bij haar kunnen neerleggen om te bespreken. Tevens zal er een KHN ledenbijeenkomst plaatsvinden waarbij Wethouder Pauwels en Thijs Klompmakers zullen aansluiten om vragen te beantwoorden en besluiten toe te lichten.

De data voor de nieuwjaarsborrel en de ledenbijeenkomst zullen wij zo spoedig mogelijk met jullie delen.

Goede feestdagen gewenst en tot ziens in 2020!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens