Graag brengen we jullie op de hoogte van enkele laatste ontwikkelingen voor wat betreft de vermeende verhoging toeristenbelasting. Zoals bekend kampt de gemeente met een begrotingstekort. Zij besloten een deel van dit tekort op te vullen met gelden uit de toeristenbranche. Namelijk door de toeristenbelasting vors te verhogen.

KHN Assen is het hier absoluut niet mee eens. Hierover hebben wij jullie in de maand juli geïnformeerd met een brandbrief die naar de gemeente is gestuurd. Tevens hebben wij in die maand ook ingesproken in de gemeenteraadvergadering. De gemeente beloofde, zowel mondeling als schriftelijk, met ons in gesprek te gaan en ons te betrekken bij het verdere verloop van het proces.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en hebben wij moeten concluderen dat het proces in onze ogen alsnog niet soepel en juist is verlopen. Dit blijkt uit het feit dat de gemeente er voor heeft gekozen niet branche breed, maar met uitsluitend een aantal logiesverstrekkers aan tafel te gaan. Onze zorgen hierover hebben wij richting wethouder Mirjam Pauwels geuit.

Los van dat hebben er dus wel gesprekken plaatsgevonden tussen de logiesverstrekkers en de gemeente met een mogelijke positieve uitkomst. Wij ondersteunen het mogelijke voorstel dat uit die gesprekken is voortgekomen en dat voor de logiesverstrekkers acceptabel is. Daar hebben wij middels deze brief de raadsleden over geïnformeerd. De inhoud van de brief spreekt voor zich.

Als er meer informatie bekend is houden wij jullie daarvan op de hoogte. Want beste ondernemers.. let wel!.. een forse verhoging van de toeristenbelasting raakt ons allemaal, direct of indirect.

Mochten jullie meer willen weten, dan weten jullie ons te vinden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens