De afgelopen dagen hebben we veel vragen gehad over waarom winkels wel mogen openen en horecazaken dicht moeten blijven. Kort gezegd komt dat omdat in de horeca mensen bij elkaar komen en dat wil het kabinet voorkomen. Blijkbaar vindt de overheid het, vanuit gezondheidsoverwegingen, onverantwoord om eet- en drinkgelegenheden voor medio mei verder open te stellen. Voor retail gelden verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat mensen 1.5 meter afstand houden.

Als huiskamer van de samenleving is de horeca bij uitstek een plek waar mensen samenkomen. Blijkbaar vindt de overheid het, vanuit gezondheidsoverwegingen, onverantwoord om eet- en drinkgelegenheden voor medio mei verder open te stellen. Voor retail gelden verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat mensen 1,5 meter afstand houden. Daar waar het voor een horecazaak mogelijk is om afhaal aan te bieden, gelden soortgelijke maatregelen. Premier Rutte benadrukte in zijn persconferentie meer dan eens dat mensen in hun eentje naar de winkel moeten gaan en er geen uitje van moeten maken. Daarmee wil de overheid voorkomen dat er de komende tijd te veel mensen bij elkaar komen.

Met het concept-protocol dat KHN heeft gepresenteerd aan het ministerie van Economische Zaken, laten we zien dat er mogelijkheden zijn voor horecazaken om invulling te geven aan de 1,5 meter economie. En dat de horeca er richting medio mei klaar voor is om deze op een verantwoorde wijze uit te rollen. KHN is nog in afwachting van een reactie vanuit het ministerie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens