Op woensdag 16 september ontvingen burgemeester Jan Hamming en wethouder Hans Krieger een brede vertegenwoordig van de horeca in Zaanstad waaronder een afvaardiging van Krommenie/Assendelft, Koog aan de Zaan, Damcare en KHN Zaanstreek.

Het periodiek overleg kenmerkt zich door constructief, open en praktisch met elkaar van gedachten te wisselen over de beperkingen die de horeca ondervindt door de coronamaatregelen. Burgemeester Hamming benadrukte dat alertheid zeer geboden is gezien de flinke stijging van het aantal besmettingen. Het was goed om te constateringen dat er tot nog toe geen besmettingshaarden vanuit de horeca zijn en burgemeester Hamming benadrukte nogmaals dat de horeca zich buitengewoon goed inspant om de coronaregels na te leven. De samenwerking met handhaving en politie wordt van beide kanten ten volste gewaardeerd. Verder meldde Jan Hamming dat de kermis in Assendelft is geannuleerd.

De horeca vroeg aandacht voor de steeds minder wordende bereidheid bij de bevolking om de regels na te leven, er rust een grote belasting op de schouders van de horecaondernemers. Ook vroeg de horeca aandacht voor de openstelling van de sportkantines, deze worden immers gerund door vrijwilligers en daarbij is gebleken dat deze lang niet zo professioneel kunnen werken als de horeca. Kantines zitten weer bomvol met teams en de vraag is of er genoeg aandacht is voor de 1,5m. Burgemeester Hamming zegt toe een overleg te starten met de sportverenigingen en het gebruik van de kantines. Voor de komende tijd zal de horeca met plannen en randvoorwaarden komen om de vergrote terrassen verder te laten voortduren en beschutting voor het minder wordende weer mogelijk te maken. Hiertoe vindt op woensdag 23 september de volgende bespreking op ambtelijk niveau plaats. In het voorstel zal worden ingegaan op de mogelijkheden voor de horecaondernemers in de gehele gemeente Zaanstad, onderdelen voor het voorstel gaan over de terrasindeling, de ruimtebehoefte op specifieke momenten, de transparantie van de te gebruiken materialen, de tijdelijke aard, de verplaatsbare bescherming zoals parasols, de uitstraling en aandacht voor fietsers en (bezorg)scooters.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens