De UEFA Nations League is in volle gang en het EK Vrouwenvoetbal komt eraan! Het vertonen van voetbalwedstrijden heeft toegevoegde waarde voor jouw horecabedrijf: het biedt ontspanning, amusement en gezelligheid.

Maar let op: als je in je zaak of tijdens een evenement tv-beelden vertoont, zoals voetbalwedstrijden of andere (sport)uitzendingen, dan heb je hiervoor toestemming nodig van de rechthebbenden van deze programma’s. Stichting Videma regelt, namens de rechthebbenden, jouw licentie en zorgt ervoor dat zij hun rechtmatige vergoeding ontvangen.

Wat doet stichting Videma?

Stichting Videma behartigt de belangen van meer dan 5.000 auteursrechthebbenden waarvan de programma’s worden uitgezonden op de Nederlandse publieke en commerciële zenders. Denk hierbij aan programmaontwikkelaars, scenarioschrijvers, regisseurs en acteurs. Als in een horecaonderneming de tv aanstaat, dan heeft de rechthebbende recht op een vergoeding. Dit geldt ook in het geval van het evenementmatig vertonen van tv-programma’s. Er is hiervoor dan ook altijd toestemming van de auteursrechthebbenden nodig.

Stichting Videma heeft het mandaat om licenties af te geven voor het vertonen van alle programma’s die worden uitgezonden via de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële omroepen. Het betreft toestemming voor doorgifte en groepsvertoning van alle programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO1, NPO2, NPO3, NL24 (digitale kanalen publieke omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. De rechten op deze programma’s berusten bij omroepen (voor zover zij zelf eigenaar zijn van de programma’s die ze uitzenden) en producenten.

UEFA Nations League en EK Vrouwenvoetbal

In juni 2022 speelt het Nederlands elftal de eerste vier wedstijden van de Nations League en van 6 juli tot en met 31 juli 2022 is het EK Vrouwenvoetbal. Het is, na ruim twee jaar, eindelijk weer mogelijk om sportwedstrijden met elkaar in de horeca, op een plein of tijdens een festival te kijken. Ga jij de Nations League en het EK Vrouwenvoetbal vertonen? Neem dan contact op met Videma en vraag tijdig jouw (evenementen)licentie aan, zodat je zeker weet dat je alles correct hebt geregeld. Of lees eerst meer informatie op de website van Videma.

Voordelen als lid van KHN

Leden van KHN kunnen aanspraak maken op de overeengekomen brancheverenigingskorting van 12%. Ga voor meer informatie naar www.khn.nl/videma.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens