De strijd om het Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start. Leerlingen en docenten kunnen vanaf nu de leerbedrijven, waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel, nomineren. Dit jaar maken leermeesters voor het eerst kans op de titel Beste Leermeester Horeca. De winnaar wordt tijdens de Horecava 2020 in de RAI, Amsterdam bekendgemaakt.

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de vijfde keer. Je kunt tot en met oktober 2019 elk leerbedrijf, waarvan jij vindt dat ze uitblinken op het gebied van opleiden, nomineren voor de titel. Leerbedrijven die niet genomineerd zijn kunnen zichzelf ook aanmelden. Aanmelden of nomineren kan via: www.besteleerbedrijfhoreca.nl.

Punten

In november start de beoordelingsronde en gaan docenten, leerlingen en leermeesters de genomineerde leerbedrijven beoordelen en punten toekennen. Op basis van deze beoordelingen krijgen de leerbedrijven punten en een plaats in de ranking. Daarbij wordt ook het opleidingsplan of de visie op opleiden van het leerbedrijf onder de loep genomen en kunnen extra punten gescoord worden met een geheime opdracht.

Top 3

In november wordt vastgesteld welke leerbedrijven de top 10 hebben bereikt. Deze leerbedrijven worden bezocht door SVH, die de punten uit de beoordelingsronde ook op de werkvloer zal beoordelen. Na de bedrijfsbezoeken zal de commissie de top 3 van de wedstijd vaststellen. Deze top 3 zal door de voltallige commissie van de wedstrijd worden bezocht, waarbij zij aan de hand van beoordelingscriteria zullen vaststellen welk leerbedrijf de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020 tijdens de Horecava in ontvangst mag nemen.

Beste Leermeester Horeca

Voor het eerst in de wedstrijd maken leermeesters kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Deze leermeester wordt geselecteerd uit de leerbedrijven die de top 10 van de wedstrijd bereiken. Ricardo Eshuis, directeur SVH: "Net als met voetbal wil je soms niet alleen de beste club belonen met de titel maar ook de beste voetballer onderscheiden. Soms blinkt een leermeester dermate uit, dat dit een verschil maakt in een bedrijf." Met deze nieuwe prijs wordt de publieksprijs vervangen, om te voorkomen dat leerbedrijven met een grote achterban een voorsprong hebben op kleinere organisaties.

Meer weten?

Kijk op besteleerbedrijfhoreca.nl voor meer informatie.