De winter komt er aan en het ziet er niet naar uit dat de coronamaatregelen op korte termijn versoepeld gaan worden. Waar in de zomer veel horecagelegenheden nog gebruik konden maken van de ruimte op de terrassen, zal dit in de winter toch wat kouder en dus lastiger zijn …

De burgemeester heeft vorige week in het halfjaarlijkse overleg tussen KHN Nederweert en de gemeente aangegeven positief mee te willen denken over winterterrassen, overkappingen, tenten en eventueel zelfs pop-up-locaties om op deze manier binnen de 1,5-meter-samenleving en de bijbehorende spelregels toch nog een enigszins rendabele exploitatie in de horeca te behalen.

Let op: positief meedenken door de gemeente is nog geen toezegging, want met name overkappingen die niet aan 3 zijden geopend zijn, moeten aan nogal wat meer eisen voldoen dan de zuivere terrasuitbreidingen zoals deze in de zomerperiode waren toegestaan.

De gemeente heeft ons daarom gevraagd om te inventariseren of er bij jullie plannen of ideeën leven op dit gebied. Als dat zo is, laat dit zsm weten aan onze regiomanager, Christel Nabuurs, via 06-53 36 91 13 of c.nabuurs@khn.nl, dan kunnen we in samenspraak met de gemeente bezien of er collectief iets geregeld kan worden of dat er individueel maatwerk plaats moet gaan vinden.

We horen graag van jullie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens