KHN: Zorg over machtspositie Iens

21-11-2016

KHN: Gasten, boek bij de bron!

In oktober werd reserveringssite Couverts overgenomen door review- en reserveringsite Iens. In de Telegraaf van 21 november geven ook koks aan kwaad te zijn over de werkwijze van Iens. Door de overname zijn alle restaurants die nu alleen gebruikmaken van Couverts, ook direct te reserveren via Iens en TripAdvisor. Restaurants die nu nog beide platformen gebruiken, kunnen straks met nog maar één reserveringssysteem werken.

KHN ziet dat er door consumenten veel gebruik gemaakt wordt van deze platformen. Deze overname mag niet leiden tot hogere kosten voor de restaurateur. Door deze overname ontstaat een grote machtspositie voor Iens. KHN houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten.

Lees het artikel in de Telegraaf van 21 november 2016
Koks kwaad op Iens

Bekijk de uitzending van EenVandaag, 21 november 2016
'Koks boos recensiesite Iens' 

Beluister het interview met KHN over de overname op BNR
BNR Spitsuur, donderdag 27 oktober, 17:00 uur.

Direct bij restaurant reserveren
KHN vindt dat de gasten die een tafel bij een restaurant willen reserveren dit het beste rechtstreeks bij dat gewenste restaurant moeten doen. De platformen zijn uitermate geschikt voor gasten om zich te oriënteren. Ze bieden een groot overzicht waardoor zoeken eenvoudig is. Maar dat is natuurlijk niet gratis.

23.000 restaurants
In december 2014 werd Iens overgenomen door TripAdvisor. Gasten kunnen op het platform 23.000 restaurants bekijken en bij zo’n 3750 kunnen ze direct reserveren. Iens heeft jaarlijks 30 miljoen bezoekers en verwerkt maar liefst 200.000 onafhankelijke reviews per jaar.

12 miljoen bezoekers per maand
Iens, Couverts en sublabel dinnersite.nl zijn onderdeel van TheFork, het wereldwijde label voor alle online reserveringssites voor restaurants van TripAdvisor. TheFork is het grootste reserveringsplatform voor restaurants in Europa, met meer dan 35.000 restaurants in 12 landen en meer dan 12 miljoen bezoekers per maand.

Lees ook 
KHN: zorg over veranderingen Iens

Terug