'Kustpact' beperkt ondernemerschap

20-10-2016

KHN heeft samen met Recron en Hiswa een brief gestuurd aan minister Schultz om haar visie te geven op het zogenoemde 'Kustpact'

KHN heeft samen met Recron en Hiswa een brief gestuurd aan minister Schultz om haar visie te geven op het zogenoemde 'Kustpact'.

In het 'Kustpact' worden afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de ruimte die langs de Nederlandse kust mag worden bebouwd. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil met 67 organisaties afspraken maken in het convenant 'Kustpact'. Ook KHN is benaderd om aan dit 'Kustpact' mee te werken en ziet in de huidige uitwerking nog een aantal inhoudelijke verbeterpunten. Daarom tekent KHN dit convenant nog niet en stuurde KHN samen met Recron en Hiswa deze brief aan de minister.

KHN is voor het behoud van natuurgebieden in combinatie met ruimte voor ondernemerschap langs de kust die zo belangrijk is voor de Nederlandse gastvrijheidseconomie. KHN en de andere recreatieve belangenbehartigers gaan binnenkort weer in gesprek met het ministerie om te praten over de verbeterpunten in het 'Kustpact', zodat ontwikkelingen langs de kust mogelijk blijven.

Terug