Weer minder overvallen op horeca, preventie blijft belangrijk

10-10-2016

KHN lanceert twee nieuwe preventietools voor horecaondernemers en hun medewerkers

Het aantal overvallen op horecazaken is de afgelopen jaren met 67 procent gedaald. In 2015 werden er 161 horecazaken overvallen, in 2009 waren dat er nog 490. Ondanks deze spectaculaire daling blijft preventie belangrijk. Daarom lanceerde KHN tijdens de Week van de Veiligheid twee nieuwe preventietools voor horecaondernemers en hun medewerkers: de 360° film en het Dilemmaspel.

Minister van der Steur (Veiligheid en Justitie) introduceerde tijdens de aftrap van de Week van de Veiligheid op 8 oktober de 360°-film waarmee horecaondernemers en -medewerkers leren hoe zij moeten handelen bij een overval.

360° film
Met het zien van een 360° film ondergaat de kijker een ware overval in 90 seconden. Van voorbereiding tot de daadwerkelijke overval. Met een virtual reality-bril is deze ervaring het mooist: het is alsof de kijker live aanwezig is bij een overval en over de schouder meekijkt met een potentiële overvaller in zijn voorbereiding op een overval. De VR-film is ontwikkeld door het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid in samenwerking met KHN en Detailhandel Nederland. 

Wilt u de 360°-film ook zien? Dat kan ook zonder virtual reality-bril; in dat geval download u de gratis app voor uw iPhone of Android phone in de bekende app-stores. Dan kijkt u heel makkelijk 360 graden mee met een overal via uw mobiel. Ook heel handig voor uw medewerkers!

Dilemaspel
Het Dilemmaspel maakt het makkelijker om het onderwerp veiligheid te bespreken met uw medewerkers. Op de onderwerpen fraude, cybersecurity, overval en agressie geeft het dilemmaspel nuttige tips en informatie. Per onderwerp worden u en uw medewerkers voor een dilemma gesteld. Aan de hand van het gesprek dat daarmee op gang komt, kunt u samen met uw medewerkers afspraken maken. Zo weet iedereen wat te doen als er fraude, cybersecurity, overval of agressie plaatsvindt in het bedrijf.

Het Dillemmaspel direct downloaden.

Meer preventieve maatregelen
KHN biedt nog meer preventieve maatregelen en korting op veiligheidsproducten zoals pinautomaten, afroomkluizen en bewakingscamera’s. Kijk op de pagina khn.nl/veiligheid voor een overzicht.

Week van de Veiligheid
Van 8 tot en met 16 oktober 2016 is de Week van de Veiligheid. Tijdens deze week geven gemeenten, politie, brancheorganisaties en Regionale Platforms Criminaliteitsbeheersing de veiligheid in ondernemingen extra aandacht. Winkeliers en horecaondernemers in het hele land kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten en leren welke preventieve maatregelen ze kunnen nemen om criminaliteit tegen te gaan. Kijk op deweekvandeveiligheid.nl voor een overzicht van alle activiteiten.

Terug