Menno Post geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

10-11-2016

Menno Post (De Bokkedoorns**) heeft de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald

Op woensdag 9 november is Menno Post, chef-kok van De Bokkedoorns** in Overveen, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok, de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca. De jury: "Een Meesterlijk menu waarbij alle gerechten even fantastisch en uitgebalanceerd waren."

De Meesterproef van Menno Post werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder, Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles* en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij zijn zeer enthousiast over de nieuwe SVH Meesterkok: "Menno heeft een Meesterlijk menu gekookt waarbij alle gerechten even fantastisch en uitgebalanceerd van smaak waren. Als geen ander verstaat hij de kunst van het weglaten. Zo creëert hij ruimte voor verrassende en persoonlijke ideeën in de gerechten, zoals een merengue van karnemelk bij de Noordzeekrab. Daarmee heeft hij ook een heel eigen signature ontwikkeld. Hij vertelt een verhaal met en door zijn gerechten. Bovendien is Menno zeer gemotiveerd en enthousiast, en heeft een eigen visie op het vak." 

Uiterste uit het vak halen
Menno Post: “Ik wil het uiterste uit mijn vak halen en daar hoort deze titel bij. Bovendien zie ik het als een missie om jonge mensen met talent te motiveren voor het vak. Daarom geef ik ook trainingen bij de Cas Spijkers Academie en in de toekomst ook bij de Sterklas. Want wat is er mooier dan jongeren te trainen voor het horecavak?”

Over de SVH Meestertitels
SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Terug