Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

07-12-2016

Wie wordt het Beste Leerbedrijf Horeca 2016?

Op woensdag 7 december heeft SVH de top 3 van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016 onthuld. De winnaar wordt op dinsdag 10 januari tijdens Horecava bekendgemaakt.

De drie kanshebbers op de titel:

Goed Proeven in Arnhem

’t Feithhuis in Groningen 

DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station

Persoonlijke groei medewerkers voorop
Het niveau van de top 10 leerbedrijven was erg hoog dit jaar vertelt Ricardo Eshuis van SVH: "We zijn erg enthousiast over alle bedrijven in de top 10. Ze lieten stuk voor stuk zien dat ze het begeleiden van leerlingen en medewerkers heel erg serieus nemen en écht begrijpen dat het steeds meer draait om persoonlijke groei van medewerkers voor een goed bedrijfsresultaat."

Goed Proeven, ’t Feithhuis en DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station wisten zich het meest te onderscheiden. Door de manier waarop zij leerlingen een plek bieden om te leren, hen verantwoordelijkheden toevertrouwen en begeleiden tijdens en zelfs na de leerwerkperiode. Eshuis: "Deze bedrijven beschikken elk over een eigen visie op opleiden en voeren deze op een hele mooie, eigentijdse manier door in de bedrijfsvoering. Naast een goed opleidingsplan, wordt er veel tijd en energie in de leerlingen gestoken om ze naar een hoger niveau te tillen."

Over de verkiezing 
De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Namens de branche voert SVH deze verkiezing uit. Na de nominatieronde gaven docenten, leermeesters en leerlingen hun beoordelingen over de genomineerde leerbedrijven in de beoordelingsronde. Hieruit is de top 10 ontstaan. De 10 leerbedrijven die aan de eisen van de reglementen voldoen en die de meeste punten hebben, krijgen bezoek van de voorzitter of een commissielid. Op basis van deze bezoeken beoordeelt de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca de top 10 leerbedrijven en bepaalt aan de hand van de bevindingen de top 3. De top 3 wordt bekendgemaakt op woensdag 7 december, waarna de gehele commissie deze bedrijven zal bezoeken om aan de hand van beoordelingscriteria de winnaar te bepalen. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, het onderwijsveld, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2014 en 2015.

Winnaar bekend op de Horecava
Het winnende leerbedrijf wordt bekendgemaakt op dinsdag 10 januari tijdens Horecava in de RAI in Amsterdam. De winnaar krijgt de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2016 en wint eveneens de trofee, een opleidingsbudget van € 1000 en een dag meelopen met een SVH Meester. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen voor de branchevaststellingscommissie om zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel te drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche. De nummers 2 en 3 krijgen een opleidingsbudget van € 600 en € 300.

Terug