Philip van der Sar van Stads-Koffyhuis maakt 'Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders'

11-01-2017

Philip van der Sar werkzaam bij Stads-Koffyhuis won met zijn broodje ‘Flipse’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders’.

Philip van der Sar werkzaam bij Stads-Koffyhuis won met zijn broodje ‘Flipse’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders’. Deze wedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd en is bedoeld voor medewerk(st)ers van horecabedrijven met een beperking. Directeur KHN, Rob Bongenaar, was voorzitter van de jury.

Volgens de jury was de tempratuur van beleg en brood mooi in balans. Hierdoor komt de smaak van het broodje nog beter tot zijn recht. Onder andere de gedroogde tomaten uit Nederland gaven een bijzondere smaak aan de 'Flipse'. Waardoor dit broodje de absolute nummer een is van deze vakwedstrijd.

TOP 3

  1. Philip van der Sar van Stads-Koffyhuis uit Delft, met de creatie 'Flipse' 2. Dorenda Snippe van De Zoetelaar Ipse de Bruggen uit Den-Haag, met de creatie 'Rund met Natte voeten' 3. Eline Postma van Dytylschool theehuis t-berg, uit Huizen, met de creatie 'Broodje Eline'

Opdracht van de vakwedstrijd ‘Het lekkerste broodje Lekker Anders’ is het ter plaatse bereiden en serveren van vijf identieke broodjes. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding is het stimuleren van gezonde componenten bij het broodje wenselijk. Ook het berekenen van de calorische waarde is hierbij van belang, men dient dat (eventueel) ter plaatse toe te kunnen lichten. 

Aan de wedstrijd deden elf finalisten mee. De wedstrijd is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden.

Sponsorprijzen
In deze categorie ontvingen de overige finalisten allemaal een sponsorprijs:

Sponsor

Naam deelnemer

Naam creatie

Naam bedrijf

Plaats

Carl Siegert

Chin-Dong Yi

Bread in the Air

HMS Host

Amsterdam

Lebo Kaas

Germa Straver

Ganzenbord

Hotel Abrona

Oudewater

Hanos

Cindy van Tienen

Boerderei

Stads-Koffyhuis

Delft

Ommer Bedrijfsvloeren

Said Belmahdi

De Hollandse Vliegende Eend

HMS Host

Amsterdam

Houwers Groep

Veerin Ramdiem & Masja Boshart

De Tosti Bio Kaaskop

Happy Tosti

Den-Haag

Snackkoerier

Wobbe Dijkstra

Zonnetje in Huis

HMS Host

Amsterdam

Koopmans Professioneel

Coen van Oeveren

Coen's Pits-stop

HMS Host

Amsterdam

VitoCards

Dylano Peletier

BroodjeDyano

Theehuis de T-Berg

Huizen

Foto: V.l.n.r.: Dorenda Snippe (2), Philip van der Sar (1) en Eline Postma (3) 

Terug