Raymond Hardy van Aan de Meule in Beek is Nederlands Kampioen Biertappen

11-01-2017

Raymond Hardy van Aan de Meule in Beek tapt beste biertje van Nederland

Raymond Hardy van Aan de Meule in Beek tapt het beste biertje van Nederland. Tijdens de spannende finale op woensdag 11 januari 2017 op Horecava won hij met 176 punten het Nederlands Kampioenschap Biertappen.

 

 

Het beste getapte biertje vinden de consumenten in de Nederlandse horeca. Jaarlijks strijden de barmannen en barvrouwen om het Nederlands Kampioenschap Biertappen. Vandaag was een spannende finale op de Horecava in Amsterdam. Een ongekend hoog niveau van gastheren en vrouwen presenteerden aan de vakjury pils en speciaalbieren. Zowel lokaal als regionaal zijn er de afgelopen maanden tapwedstrijden georganiseerd. De professionele vakjury beoordeelde het ambacht van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren. 

Finale NK Biertappen op Horecava
Er zijn 5 regionale wedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes geweest, waaruit 56 toptappers zich geplaatst hebben voor de finale. De opdracht aan de deelnemers was: tap 2 fluitjes, 2 vaasjes bier en presenteer een speciaalbier aan de vakjury door deze uit het flesje uit te schenken. Rond 15:30 uur startte de finale met de 10 finalisten, waarvan Raymond Hardy uit Beek de absolute Nederlands Kampioen Biertappen is geworden. De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Biertappen:

 

Raymond Hardy                 Aan de Meule (Beek)         08:18   176 punten

Danny van der Pluijm         Irish Pub The Shamrock     01:17   175 punten

Frank Bruin                       De Noot Horeca                 07:42   175 punten

Camiel Absil                      Il Bacaro                           07:03   170 punten

Koen Wilmes                     Biertaverne de Gouverneur 06:42   168 punten

John Meijerink                   Paviljoen het Lutterzand     06:06   167 punten

Nick Driehuis                     The Beach Aalsmeer           06:28  167 punten

Erwin Stokmans                 Beachclub Lemmer             06:41  167 punten

Jesse Westerveld               Grand Cafe De Lindenhof     05:31  164 punten

Amber Ott                         Restaurant De Korte Duinen 05:21 151 punten

 

Over NK Biertappen
Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben 300 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al zeven Nederlands Kampioenen gekroond. Volgens Vincent van der Wardt, de voorzitter van de stichting, is de vraag naar gastvrijheid en goed tappen gestegen. “Het niveau van de deelnemers ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers veel werk maken van de gastvrijheid die zij en hun personeel leveren aan de gasten.”

Samenwerking in 2017
De stichting zal net zoals voorgaande jaren zich voor de volle 100 procent inzetten voor een mooi landelijke finale op de Horecava 2017. Vincent: “In samenwerking met de vier grote brouwers en Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en Horecava, alle enthousiaste ondernemers en tappers worden ook in 2017 weer vele lokale en regionale biertapwedstrijden georganiseerd." Informatie over de tapwedstrijden, zoals de wedstrijdregels, wedstrijdprotocol en de specifieke onderdelen waarop de vakjury de finalisten heeft beoordeeld: http://www.tapwedstrijden.nl/

Terug