Alcohol voor mensen onder de 18 nog te makkelijk verkrijgbaar in Amsterdam

15 mei 2017

Eind vorig jaar bleek uit een mystery visit onderzoek van de gemeente Amsterdam dat de horecaregels van de Drank- en Horecawet voor wat betreft leeftijdscheck en doorschenken, maar in 9% van de gevallen wordt nageleefd. Dat was voor de burgemeester reden om KHN, als vertegenwoordiger van ten minste een derde van de totale Amsterdamse horeca, op het stadhuis uit te nodigen voor een stevig gesprek.

Eind vorig jaar bleek uit een mystery visit onderzoek van de gemeente Amsterdam dat de horecaregels van de Drank- en Horecawet voor wat betreft leeftijdscheck en doorschenken, maar in 9% van de gevallen wordt nageleefd. Dat was voor de burgemeester reden om KHN Amsterdam, als vertegenwoordiger van ten minste een derde van de totale Amsterdamse horeca, op het stadhuis uit te nodigen voor een stevig gesprek.

Het bestuur van KHN Amsterdam heeft een plan gemaakt om horecaondernemers te motiveren en te ondersteunen om deze regels beter na te leven. Het Preventie- en handhavingsplan Alcohol 2017-2020 wordt door KHN Amsterdam gedragen. 

Horecaondernemers hebben afgelopen jaren enige coulance ervaren van de burgemeester, omdat hij zich ook realiseerde dat dit een soort van overgangsfase was, maar die tijd is nu voorbij. Boetes en extra controles komen aan de orde. KHN Amsterdam vraagt ondernemers hun verantwoordelijkheid te nemen en controles op leeftijd onderdeel te maken van de bedrijfsvoering. 

Zoek je hulpmiddelen of tips?

KHN ondersteunt ondernemers met de campagne ’18 jaar? Bewijs t maar!’, de toolkit van NIX18 en inspiratie met goede voorbeelden op de website alliantieleeftijdsgrens.nl. En het bestuur is ook erg benieuwd of je zelf nog goede tips voor collega-ondernemers hebt. Laat het in dat geval weten via amsterdam@khn.nl. Je kunt ook contact met KHN Amsterdam opnemen voor het bestellen van campagnematerialen of voor een persoonlijk adviesgesprek rondom dit onderwerp met één van de regiomanagers. 

Terug