KHN: Gemeenten moeten toeristenbelasting maximeren en labelen

19-05-2017

'Het geld van toeristenbelasting moet gebruikt worden voor zaken die de gastvrijheid en het toerisme in Nederland bevorderen'

KHN vraagt al lange tijd aandacht voor toeristenbelasting. Wij vinden dat als gemeenten toeristenbelasting heffen, zij het bedrag moeten maximeren en dat zij het geld moeten labelen voor de gastvrijheidssector. De komende tijd brengt KHN - samen met partijen in de gastvrijheidssector, zoals ANWB en RECRON - dit thema opnieuw onder de aandacht: in overleggen met nieuwe woordvoerders Toerisme in de Tweede Kamer en in de media.

Uitzending Kassa

Op zaterdag 20 mei 2017 brengt Monique van der Sanden, directeur RECRON, namens alle partijen van Gastvrij Nederland in het tv-programma Kassa de kritiek op het gemeentebeleid rond toeristenbelasting naar voren. KHN vindt dat gemeenten transparant moeten zijn over de hoogte van de toeristenbelasting en dat het geld dat gemeenten hiermee binnen krijgen gericht wordt in gezet voor het toerisme. Zodat Nederlandse en buitenlandse toeristen en de horecaondernemers ervan profiteren. Bekijk ons standpunt over dit onderwerp.

'Het geld van toeristenbelasting moet gebruikt worden voor zaken die de gastvrijheid en het toerisme in Nederland bevorderen'

Robèr Willemsen, voorzitter KHN: “Onze sector is economisch van groot belang voor Nederland. Het voorstel om in Amsterdam de toeristenbelasting te verhogen naar 15% is wat ons betreft dan ook écht een heel slecht idee. Toeristenbelasting moet maximaal op het huidige niveau blijven en het geld moet gebruikt worden voor zaken die de gastvrijheid en het toerisme in Nederland bevorderen.

Terug