Update cao-verkenning horeca

19-06-2017

KHN vindt maatwerk en flexibiliteit belangrijk

KHN verkent op dit moment met de vakbonden of het zin heeft om te gaan onderhandelen over een nieuwe horeca-cao. Een laatste verkenningsronde zal medio juli 2017 plaatsvinden. Vervolgens is het aan het Landelijk Bestuur van KHN om na advies van onze Commissie Sociale Zaken de knoop door te hakken om wel of niet met de vakbonden te gaan onderhandelen.

Maatwerk en flexibiliteit

De KHN-uitgangspunten voor de verkennende gesprekken zijn dat een nieuwe cao goed toepasbaar moet zijn en ruimte moet bieden voor maatwerk. Zodat dit ook door de kleinere horecabedrijven is toe te passen. Natuurlijk vinden wij dat er daarbij rekening moet worden gehouden met flexibiliteit rond seizoenen en andere pieken en dalen. En wat KHN betreft horen daar ook duidelijke afspraken vooraf met medewerkers bij.

KHN houdt u eind juli 2017 uiteraard op de hoogte.

Terug