‘Een slecht opgesteld contract kan veel geld kosten’

24-07-2017

Reza Simi deed de KHN Personeelsscan en bespaarde duizenden euro’s

Stel: u wilt met goedkeuring van uw medewerker zijn contract ontbinden, maar omdat uw contract niet meer voldoet aan de huidige wetgeving moet u hem nog vier maanden doorbetalen. Reza Simi deed de KHN Personeelsscan en ontdekte net op tijd dat zijn contracten niet meer up-to-date waren. "Ik heb zo duizenden euro’s bespaard."

Reza Simi is eigenaar van Restaurant Zoet of Zout in Stellendam, een bedrijf dat de afgelopen jaren een enorme groei doormaakte. "Ons personeelsbestand verdrievoudigde: binnen twee jaar gingen we van vijftien naar vijftig medewerkers. Ik wilde zeker weten dat al die contracten voldeden aan de laatste wetgeving. Daarom heb ik de Personeelsscan van KHN aangevraagd en wat bleek: al die contracten waren op verschillende punten niet meer actueel."

Contractje uitdraaien

"Als horecaondernemer ben je vooral bezig met je bedrijf en gasten. Contracten zijn natuurlijk wel belangrijk maar in de waan van de dag komt het erop neer dat je even snel een contractje uitdraait. En dat gaat goed, totdat je een conflict krijgt met je medewerker. Dan kan een slecht opgesteld contract je heel veel gedoe en geld kosten."

Geen gedoe

En dat voorkwam Reza op het nippertje. Hij schakelde de adviseurs van KHN in die met hem alle arbeidsovereenkomsten doornamen. "Sommige medewerkers krijgen een wat hoger salaris met de afspraak dat ze geen overuren schrijven als het wat drukker is. De KHN-adviseur wees mij erop dat dit alleen mogelijk is wanneer er meer dan drie keer wettelijk minimumloon verdient wordt. Samen met de adviseurs heb ik een contract voor 38 uur opgesteld. waarbij meer en minder uren met elkaar gecompenseerd kunnen worden. Hierdoor heb ik geen gedoe meer met onduidelijke salarisafspraken."

Personeelsscan

KHN-leden betalen voor de Personeelsscan 425 euro (exclusief btw en reiskosten). Voor dat bedrag komt een adviseur een dagdeel bij u langs om samen met u te kijken naar uw arbeidsovereenkomsten, personeelsadministratie, de functie-indelingen, individuele loonafspraken enzovoort. Reza: "Dat geld heb je er binnen een dag al uit. Ik heb door die ene aanpassing in de contracten al duizenden euro’s bespaard."

Gespecialiseerd in horeca

"Ook al heb ik een eigen huisadvocaat, het is fijn om gebruik te maken van experts die gespecialiseerd zijn in de horeca en die volledig op de hoogte zijn van branchespecifieke zaken. De Personeelsscan doe ik over een jaar zeker nog eens. Dan weet ik zeker dat het nog steeds goed is en dat ik niks over het hoofd heb gezien."

Meer weten over de Personeelsscan?

De personeelsscan wordt uitgevoerd door Horeca Maatwerk. Horeca Maatwerk is verbonden aan KHN. Wilt u meer informatie of direct een Personeelsscan aanvragen? Kijk op horeca-maatwerk.nl/personeelsscan of neem vrijblijvend contact op met Horeca Maatwerk 0348-489 419. E-mailen kan ook via info@horeca-maatwerk.nl.

Terug