Meer toeristen naar Nederland in zomer

11-07-2017

‘Horeca straalt deze zomer door extra gasten’

In de zomermaanden juli en augustus komen naar verwachting 3,6 miljoen buitenlandse bezoekers naar Nederland, een stijging van 3 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt NBTC Holland Marketing. Goed nieuws dus voor de horeca!

Zo’n 4,7 miljoen Nederlanders gaan in eigen land op korte of lange zomervakantie. Naar verwachting besteden de buitenlandse bezoekers en de vakantiegangers in eigen land samen ruim 3,5 miljard euro tijdens de zomermaanden juli en augustus.

Kust populair

De groei van het aantal buitenlandse bezoekers komt vooral uit Duitsland en België. Ongeveer de helft van het aantal buitenlandse bezoekers is afkomstig uit onze buurlanden. Zowel Duitsers als Belgen zijn enthousiast over de Nederlandse kust.

NBTC verwachtingen - 36 milj buitenlandse toeristen in Nederland

Ruim een derde van de Nederlanders op vakantie in eigen land

Uit de verwachtingen van NBTC blijkt dat ruim een derde van de Nederlanders deze zomer op vakantie gaat in eigen land. Dat is 2% meer ten opzichte van 2016.

'Er komt een stralende zomer aan!'

Gabriella Esselbrugge, Domeinadviseur Overnachten KHN: "Voor de horeca komt er een stralende zomer aan! Campings, vakantieparken, strandpaviljoens, restaurants en hotels in heel Nederland gaan de komende maanden vele gasten uit allerlei landen verwelkomen. Vooral aan de kust, in de randstad maar ook in de rest van Nederland hebben we baat bij een duurzame groei van toerisme. Wij maken onze (internationale) gasten graag het hof zowel tijdens als na de zomer!"

Terug