Touringcars vanaf 2018 niet langer welkom in de binnenstad van Amsterdam

1 aug 2017

De gemeente Amsterdam gaat touringcars weren in de binnenstad. Horecaondernemers die gasten per touringcars ontvangen kunnen mogelijk nog gebruik maken van ontheffingen.

De gemeente Amsterdam gaat touringcars weren in de binnenstad. Horecaondernemers die gasten per touringcars ontvangen kunnen mogelijk nog gebruik maken van ontheffingen.

 

KHN probeert de schade te beperken voor horecaondernemers die afhankelijk zijn van gasten die per touringcar het bedrijf bezoeken. In de beleving van bewoners en politiek moeten touringcars z.s.m. geweerd worden uit de binnenstad. Wethouder Litjens lijkt gevoelig voor een aantal van onze argumenten en praat met ons en een aantal betrokken ondernemers over ontheffingsmogelijkheden. 

Reageren?
N.a.v. onze eerdere oproep hebben een aantal ondernemers gereageerd. Mocht u nog niet hebben gereageerd en in meer of mindere mate gasten ontvangen per touringcars, laat het ons dan weten. Graag gebruiken wij uw inzichten om te komen tot aanvaardbare oplossingen. De gemeente spreekt nu met betrokkenen over een tijdelijk ontheffingsmogelijkheid in de overgangsfase 2018/2019 en een permanente ontheffing voor specifieke doelgroepen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met regiomanager: Eveline Doornhegge, e.doornhegge@khn.nl / 06 51 49 07 09.

 

 

Terug