KHN: onderhandelingen horeca cao starten tweede helft september

24-08-2017

FNV Horeca, CNV Vakmensen en FNV gaan onderhandelen over een nieuwe cao voor de horeca. Het eerste cao-overleg vindt in de tweede helft van september plaats.

FNV Horeca, CNV Vakmensen en KHN hebben voor de zomer afgesproken dat zij in september samen onderhandelen over een nieuwe cao voor de horeca. Begin september wisselen de drie partijen hun voorstellen uit en in de tweede helft van september vindt de eerste overlegronde van de cao-delegaties van deze partijen plaats.

Inzet KHN

Voor KHN is het uitgangspunt bij de cao-onderhandelingen dat het KHN-model arbeidsvoorwaardenreglement wordt omgezet in een cao waarbij maatwerk voor individuele horecaondernemers om afspraken met hun medewerkers te maken, mogelijk is. Het is daarom van belang dat u het arbeidsvoorwaardenreglement met de bijbehorende beloning ook in uw horecazaak toepast.

Drie partijen onderhandelen

KHN, FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben na verkennende gesprekken eerder dit jaar samen afgesproken om te onderhandelen over een nieuwe horeca cao. Een verzoek van een andere partij om deel te nemen aan de cao onderhandelingen kan dan ook niet worden gehonoreerd.

Zie ook:

Terug