KHN: Overleg nieuwe horeca-cao gestart

28-09-2017

Vandaag was de eerste ronde van de onderhandelingen over een nieuwe horeca-cao. De volgende rondes zijn media en eind oktober.

KHN voerde vandaag, donderdag 28 september 2017, met FNV Horeca en CNV Vakmensen de eerste ronde onderhandelingen over een nieuwe cao voor de horeca. Medio en eind oktober vinden de tweede en derde ronde van de cao-onderhandelingen plaats.

Inzet KHN

Voor KHN is het uitgangspunt bij de cao-onderhandelingen dat het KHN-model Arbeidsvoorwaardenreglement wordt omgezet in een formele cao. Met daarbij de mogelijkheid voor individuele horecaondernemers om maatwerk afspraken met hun medewerkers te maken. Vooral rond seizoenen en andere pieken en dalen. Het is daarom van belang dat u het KHN-model Arbeidsvoorwaardenreglement met de bijbehorende beloning ook in uw horecazaak toepast. Dan komt u niet voor verrassingen te staan als er een nieuwe horeca-cao tot stand komt.

Inzet vakbonden

De vakbonden FNV Horeca en CNV Vakmensen zetten in op een sociale agenda om oplossingen te vinden voor de snel veranderende arbeidsmarkt. KHN ziet het belang in om deze veranderingen en mogelijke oplossingen in kaart te brengen. Daarom wil zij samen met deze vakbonden zo’n sociale agenda ontwikkelen en uitvoeren.

Daarnaast willen de vakbonden een loonsverbetering en is het hun ambitie dat de nieuwe horeca cao algemeen verbindend wordt verklaard, waardoor alle horecabedrijven (en niet alleen KHN-leden) zich aan de cao moeten houden. KHN begrijpt dit streven en wil ook een cao voor zowel leden als niet-leden. In dit eerste cao-gesprek is nog niet over lonen gesproken. KHN heeft al wel aangegeven dat met het KHN–model Arbeidsvoorwaardenreglement al stappen zijn gezet.

Lees ook

Terug