Subsidieregeling praktijkleren uitgebreid

28-09-2017

Subsidieregeling praktijkleren geldt vanaf 2017/2018 ook voor leerbedrijven die leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs, het praktijkonderwijs en de entree in het vmbo begeleiden

Met ingang van schooljaar 2017/18 komen ook leerbedrijven die leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso), het praktijkonderwijs (pro) en de entree in het vmbo een stageplaats aanbieden, in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren.

 

U komt in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten als u als erkend leerbedrijf begeleiding geeft aan

  • Vmbo-leerlingen die een leer-werktraject volgen.
  • Mbo-studenten die deelnemen aan een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
  • Leerlingen in het laatste leerjaar van het praktijkonderwijs (pro) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) en het derde en vierde leerjaar van de entree in het vmbo.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden van de subsidieregeling en de aanvraagprocedure op khn.nl/subsidieregeling-praktijkleren.

Ook leermeester worden in de horeca? Kies een erkende opleider!

Leermeester wordt u door een leermeesteropleiding te volgen die wordt afgesloten met een leermeesterexamen. Er zijn verschillende instellingen die het leermeesterexamen (of examen praktijkbegeleider) aanbieden. Als lid van KHN krijgt u bij HOC.nl 15% korting op het lesgeld van de SVH-leermeesteropleiding.

Terug