Bartender Danny van der Pluijm tapt het beste biertje in de regio Nijmegen

17-10-2017

Het beste biertje in de regio Nijmegen wordt getapt door Danny van der Pluijm van Irish Pub The Shamrock

Tijdens de regiowedstrijd Nijmegen werd het beste biertje getapt door Danny van der Pluijm van Irish Pub The Shamrock in Nijmegen. Meer dan 100 bartenders namen gisteravond deel aan deze regiowedstrijd en na een spannende finale won Danny met 167 punten. Dit jaar vindt voor de 62e keer het Nederlands Kampioenschap Biertappen plaats.

Meer dan 1400 barmannen en –vrouwen strijden de komende weken om deze prestigieuze titel tijdens vier regionale voorrondes. De regionale winnaars staan in januari 2018 in de landelijke finale op de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

'Het gaat niet alleen om perfect gespoelde glazen
en de juiste dikte van de schuimlaag'

Een professionele vakjury beoordeelt het vakmanschap van de deelnemers: het voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren. Raymond Hardy van restaurant Aan de Meule werd in januari 2017 Nederlands Kampioen Biertappen. “Ik ben trots op mijn vak. Als barman gaat het niet alleen om perfect gespoelde glazen en de juiste dikte van de schuimlaag, maar ook om je presentatie en het contact met gasten. En dat vraagt echt om vakmanschap.”

Finale NK Biertappen op Horecava 2018

Er zijn vier regionale wedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes per regio die door horecaondernemers worden georganiseerd. De opdracht aan de deelnemers is om 2 fluitjes en 2 vaasjes bier te tappen en om een speciaalbier aan de vakjury te presenteren door deze uit het flesje uit te schenken. Danny van der Pluijm gaat door gaan naar de landelijke finale. Naast Danny doen ook de nummers 2 t/m 5 van de regiowedstrijd Nijmegen mee aan deze landelijke finale. Dit zijn: Rudi Collignon van Café Daen, Lenn Janssen van Café Catering De Gouden Leeuw, Bram Rienerman van Café BEER & bites en Willem Rangé van Hotel Papendal.

Regionale wedstrijden nog te gaan

13 november   Regionale wedstrijd in Uitgeest
20 november   Regionale wedstrijd in Rotterdam.

Vakmanschap en passie

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt georganiseerd door de Stichting Tapwedstrijden.nl, in samenwerking met de vier grote brouwers, Koninklijke Horeca Nederland en de Tapwacht. Doel is om horecaprofessionals bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier en om het vakmanschap in de horeca te promoten. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben honderden tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er al acht Nederlands Kampioenen gekroond. Juryvoorzitter Erwin Storm: “Het niveau van de deelnemers ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers veel werk maken van de gastvrijheid die zij en hun personeel leveren aan de gasten. Het belooft dan ook een spannende finale te worden op de vakbeurs Horecava.”

Terug